Pavel Filip: Semnarea Acordului cu FMI, un succes important al Moldovei. Am reușit ceea ce mulți spuneau că nu vom reuși

Premierul Pavel Filip prezintă astăzi, în plenul Legislativului, raportul privind implementarea Programului de activitate al Guvernului pentru anul 2016.

Prim-ministrul a declarat că activitatea în justiție a fost unul dintre elementele care ne-au permis să recâștigăm încrederea partenerilor de dezvoltare și în special a Uniunii Europene.

"Moldova a demonstrat pe parcursul întregului an 2016 seriozitate maximă în abordarea relației ei cu UE, iar Foaia de parcurs asumată și implementată anul trecut dovedește foarte clar acest lucru. Trebuie de asemenea notate progresele realizate privind implementarea Acordului de Asociere: aproape trei sferturi din măsurile prevăzute în Planul Național de Acțiuni din 2016 pentru implementarea acestui Acord au fost realizate (inclusiv restanțe din 2014 și 2015). Iar un semn foarte clar al progresului înregistrat în relația cu Uniunea Europeană a fost reluarea finanțărilor europene la sfârșitul anului trecut. De altfel, dinamica foarte bună a relațiilor moldo-europene a fost vizibilă și în schimburile noastre comerciale. 65% din totalul exporturilor moldovenești s-au realizat către UE, cel mai înalt nivel atins vreodată de țară noastră în raport cu blocul comunitar", a menţionat Pavel Filip.

Premierul a mai adăugat că un succes important al Moldovei în plan extern a fost semnarea Acordului cu Fondul Monetar Internațional în luna noiembrie a anului trecut.

"Am reușit ceea ce mulți spuneau că nu vom reuși. Mai mult, ne ținem de acest acord și la fel se țin și partenerii noștri: de curând, FMI a anunțat aprobarea celei de-a doua tranșe, de 21 de milioane de dolari, din împrumutul obținut în noiembrie. Apropo de promisiuni şi îndeplinirea lor, se adeverește și sloganul asumat de guvernare - Moldova reușește! Moldova chiar reușește: nu putem face minuni în doar un an, dar sunt clare dovezile că mergem pe calea cea bună și numai orbii politici nu le văd", a spus prim-ministrul.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu