Pavel Filip: Schimb salariul meu de prim-ministru, cu cel de sindicalist

Embed:

Premierul Pavel Filip a comentat după ședința de Guvern, problemele profesorilor. Primul ministru a spus că își dorește să schimbe salariul său de prim-ministru cu cel al unui lider sindical, care oricum câștigă mai mult. 

„Nimic nu mi-ar placea mai mult decât să declar că mărim salariile cu 50 de procente. Dacă e să vorbim despre motivele adevarate ale protestelor, acestea sunt altele. Unul din motive este cel politic și vreau să își aducă aminte lumea de protestele din 2015, când oamenii au fost folosiți. Atunci a fost o abordare foarte cinică, când s-a dovedit că scopul celor care organizau acestea a fost înființarea unei formațiuni politice. Liderii sindicali vor să se facă foarte vizbili, ca să se mențină la putere, iar pentru ei este important să agite spiritele.
Și eu sunt astăzi gata să schimb salariul meu pentru cel de lider sindical. Toți au nevoie de salarii foarte mari. Înțeleg că cetățenii noștri fac față tarifelor noastre, dar medicii nu merită salarii mai mari? Merită. În domeniul culturii tot merită, oricare funcționar public tot merită un salariu mai mare. Salariul mediu pentru cei din educație este de două ori mai mare, decât cei care lucrează în cultură. Este un salariu mai mare decat cel mediu din sectorul bugetar.
De aceea tot ce face Guvernul este orientat spre obținerea unor salarii mai mari. Toți cei din opoziție sunt dezamăgiți că Moldova a reușit să se miște. Popularitatea Uniunii Europene crește, veniturile la bugetul de stat, cresc. Am deblocat finanțările, vom putea în viitor să oferim și salarii mai mari.
Liderilor din sindicate le sugerez că prin șantaj nu se obține mai mult, iar această problemă este deja in Guvern. Apelul meu este unul la realism și la corectitudine din partea unor lideri de sindicate.” a declarat premierul Pavel Filip. 

PUBLIKA.MD amintește că profesorii  au ieşit din nou în stradă. Şi de această dată, cadrele didactice cer majorarea salariiilor cu 50 la sută. Coloana de protestatari a pornit în marş din scuarul Academiei de Ştiinţe până la Guvern, unde au scandat lozinci prin care cer condiţii pentru un trai decent. Referindu-se la acţiunile profesorilor, premierul Pavel Filip susţine că aceste proteste au o conotaţie politică. Iar în prezent, sindicatele din educaţie poartă negocieri cu Executivul pentru a soluţiona problema.  

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu