Pavel Filip: Să nu uităm că deziciile strategice sunt aprobate de Parlament şi ulterior aplicate de Guvern

Embed:

Premierul Pavel Filip îşi doreşte modificarea Codului Electoral pentru a evita pe viitor problemele de ordin organizatorice înregistrate la scrutinul din 13 noiembrie în unele secţii de votare din străinătate.

Şeful executivului susţine că la alegerile prezidenţiale nu au fost înregistrate abateri care ar putea influenţa rezultatele finale. 

"Vreau să pornesc cu felicitări pentru că s-a terminat o campanie electorală. O campanie electorală poate nu chiar lungă din numărul de zile dar foarte lungă din punctul de vedere a conţinutului şi emoţiilor. Vreau să aduc mulţumiri tuturor celor care au participat şi au contribuit la buna desfăşurare a acestor alegeri. 

Aşa cum am făcut faţă în primul tur, aşa şi turul II. Toate instituţiile şi-au făcut treaba. Este adevărat că sau întâmplat mai multe lacune administrative care în următoarea periodată vor trebui înlăturate. Pe această cale vreau să va spun că Guvernul îşi reafirmă ireversibilitatea parcursului european.

Suntem o republica parlamentară chiar dacă s-au ridicat foarte mult aşteptările din partea candidaţilor la funcţia de preşedinte, să nu uităm că deziciile strategice sunt aprobate de Parlament şi ulterior aplicate de Guvern", a spus Pavel Filip.

 În turul doi al alegerilor prezidenţiale în mai multe secţii de votare de peste hotare buletinele de vot s-au epuizat înainte de închiderea biorurilor.

Pentru moldovenii din străinătate, la scrutinul din 13 noiembrie au fost deschise 100 de secţii. Potrivit legislaţiei, la fiecare birou de votare sunt distribuite cel mult trei mii de buletine de vot.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu