Pavel Filip s-a întâlnit cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Subiectele discutate

Embed:

Implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova, mersul reformelor, modificarea sistemului electoral și asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene.

Acestea au fost subiectele centrale ale întrevederii dintre premierul Pavel Filip și președintele Consiliului European, Donald Tusk, care a avut loc ieri, la Bruxelles. Şeful executivului de la Chişinău a menţionat că discuţiile au fost complexe şi constructive. 

"Am avut o discuție constructivă, chiar dacă a fost lungă, cu președintele Consiliului, Donald Tusk. Am avut posibilitatea să trecem peste toate chestiunile de importanță. Am vorbit și despre implementarea Acordului de Asociere, și despre faptul cum merg reformele în Moldova.", a afirmat prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Premierul moldovean a menționat că succesele  înregistrate de țara noastră în procesul de implementare a Acordului de Asociere determină autoritățile de la Chișinău să fie mai ambițioase și exigente în atingerea obiectivelor propuse.

Totodată, Pavel Filip a explicat că intenţia unor factori politici de a condiţiona acordarea asistenței macrofinanciare cu nemodificarea sistemului electoral este contraproductivă şi nejustificată, deoarece Moldova şi-a îndeplinit toate angajamentele asumate faţă de Comisia Europeană.

În context, premierul a precizat că autoritățile de la Chișinău vor ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneția.

La rândul său, Donald Tusk a salutat modul în care ţara noastră îndeplineşte sarcinile propuse și a încurajat conducerea de la Chișinău să continue implementarea foii de parcurs.

loading...

Lasă un comentariu