Pavel Filip s-a întâlnit cu Dacian Cioloş la New York. Despre ce au discutat cei doi oficiali

Pavel Filip s-a întâlnit cu Dacian Cioloş la New York, acolo unde are loc cea de-a 71-a Adunare Generală a ONU. În cadrul întrevederii cei doi au discutat despre stadiul actual și perspectivele de dezvoltare a relațiilor bilaterale

Cei doi oficiali au remarcat intensificarea dialogului politic bilateral la diverse nivele, ce denotă interesul sporit şi importanţa prioritară atribuită relaţiei speciale dintre cele două state, în spiritul Parteneriatului strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

Prim-ministrul Pavel Filip a exprimat mulţumiri pentru susținerea consecventă de către Guvernul României a parcursului european al Republicii Moldova și realizarea reformelor structurale necesare pentru modernizarea ţării.

În particular, Pavel Filip a vorbit despre agenda de reforme prioritare, care urmează să fie implementate în Republica Moldova. Între acestea, reforma Guvernului, a administrației locale, administrativ-teritorială și a sistemului de pensii.

Premierul Dacian Cioloș a încurajat autoritățile de la Chișinău să continuie reformele și să le comunice transparent, explicând populatiei necesitatea și viitoarele beneficii ale acestora.

În altă ordine de idei, părţile au reconfirmat interesul reciproc pentru dinamizarea contactelor bilaterale la nivel înalt, intensificarea cooperării pe dimensiunea economică și energetică, inclusiv desfășurarea în 2016 a următoarei ședințe a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-române pentru cooperare economică.

De asemenea, cei doi demnitari s-au referit la procesul de implementare a diverselor programe de asistență tehnică și financiară pentru Republica Moldova, în conformitate cu acordurile interguvernamentale între cele două țări.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu