Pavel Filip s-a întâlnit cu cardinalul Pietro Parolin. Care sunt principalele subiecte abordate

Embed:

Buna relaţie între biserici şi dezvoltarea proiectelor sociale, educaţionale şi medicale. Acestea sunt subiectele principale abordate de premierul Pavel Filip cu Eminența Sa, cardinalul Pietro Parolin, care în aceste zile se află cu o vizită în Moldova.

"Obiectivele Republicii Moldova în relaţille cu Sfântul Scaun sunt definite prin amplificarea contactelor bilaterale în multimplele domenii, organizarea vizitelor oficiale la înalt nivel. Dincolo de crizele pe care trece Republica Moldova, crize economice, este foarte important să menţinem o stabilitate morală", a spus premierul Pavel Filip.

De asemenea, premierul a dat asigurări că în Moldova relaţiile între reprezentanţi ai tuturor confesiunilor sunt armonioase. Demnitarul a vorbit şi despre activitatea de succes a Bisericii Catolice. În prezent, unul dintre proiectele umanitare este cantina socială "Papa Francisc".

"Undeva 12 ani în urmă fundaţia a fost concepută de un preot italian don Cesare Lodeserto. Dumnealui până în prezent este fondatorul nostru. Acum avem 150 de persoane care mănâncă zilnic", a spus coordonator la cantina socială, Maria Botnariuc.

"Am rămas singurică, copii erau mici, trei, dar acum sunt mari. Buna mâncare, ne dau fetele, mulţumesc lui Dumnezeu. Este felul întâi, felul doi", a spus beneficiara cantienei sociale, Rodica Vovc.

"Sunt pensionar. Un vecin mi-a recomandat să vin aici. Mulţumesc că ne dau mâncare, felul întâi, felul doi."

Cardinalul Pietro Parolin s-a întâlnit şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Şeful legislativului i-a vorbit despre noile proiecte privind promovarea valorilor familiei. De asemenea, Candu a apreciat sprijinul bisericii în promovarea valorilor europene.

Cardinalul Pietro Parolin este secretar de stat al Sfântului Scaun, funcţie pe care o deţine din 2013. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu