Pavel Filip: Remanierea guvernamentală, una necesară. Va urma un an de muncă intensă pentru Republica Moldova

Embed:

Remanierea Guvernului era una necesară și dă posibilitatea Guvernului să intre în 2018 concentrându-se mai bine la obiectivele de guvernare, ca să răspundă așteptărilor în creștere ale cetățenilor. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, în debutul de astăzi a şedinţei Executivului.

"Nimeni din cei care vor pleca nu are probleme la capitolul performanță sau profesionalism. Plecarea lor are cu totul altă rațiune, iar ei vor fi, de fapt factori cheie în continuare doar că în sfera politică. Le mulţumesc tuturor colegilor", a precizat Pavel Filip.

Totodată, prim-ministrul a declarat că, anul 2018 nu va fi un an simplu:

"Pe de o parte trebuie să menținem ritmul reformelor și să continuăm să stimulăm creșterea economică, iar pe de altă parte avem un an electoral, deci există un risc de tensiuni mai mari în politică și în societate. De aceea mă aștept ca noii miniștri să intre rapid în ritmul gestionării treburilor ministeriale. Urez deci bun venit celor care au fost nominalizați încă de ieri, de Coaliția majoritară și le promit doar un singur lucru: că va urma un an de muncă intensă pentru Republica Moldova".

Amintim că ieri, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a anunțat, după ședința coaliţiei de guvernare, că Executivul va avea alţi doi vicepremieri şi cinci miniştri noi.

Astfel, în premieră, în Guvern va apărea funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană. Acest post îi va reveni liderului PPEM, Iurie Leancă. Vicepremier pentru Reintegrare va deveni Cristina Lesnic. Un nou şef vom avea şi la Ministerul de Externe. Funcţia îi va reveni ambasadorului Moldovei în Elveţia, Tudor Ulianovschi.

La cârma Ministerului Economiei a fost desemnat fostul premier Chiril Gaburici, iar la conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va fi numită Svetlana Cebotari. Iar rectorul Universității Agrare, Liviu Volconovici, va deveni ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

De asemenea, fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, va prelua frâiele Ministerului Justiției. Din componența veche a Guvernului, în funcție rămân miniştrii Monica Babuc, Alexandru Jizdan, Octavian Armașu și Eugen Sturza.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu