Pavel Filip reacționează în urma scandalului alimentelor expirate: ANSA să facă controale

În cadrul Ședinței Guvernului, desfășurată vineri, 23 iunie, Premierul Pavel Filip a abordat subiectul siguranței alimentare în Republica Moldova.

Prim-ministrul a menționat problema produselor alimantare cu termen expirat în contextul discuției recente despre reforma regulatorie. De asemenea, Filip a reamintit cazul jurnalistei agresate din cauza că fotografia un produs alimentar cu termen expirat. 

"Noi am încercat din totdeauna să abordăm această problemă cu mai multă seriozitate, chiar și zilele trecute atunci când am vorbit despre realizarea definitivă a reformei regulatorii. Am ajuns la concluzia că odată ce am creat Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, acesta a fost de fapt și semnalul nostru puternic că siguranța alimentară în Republica Moldova este o prioritate."

Solicitarea premierului către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a fost de a realiza verificări, în perioada următoare, a calității alimentelor din magazine și tabere de odihnă, îndeosebi în perioada estivală.

"Solicitarea mea pentru Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, în următoarea perioadă, chiar o lună de zile să petreceți controale și nu numai în magazinele care vând produse alimentare, dar luând în considerație că suntem în perioada de vară, avem și copii la taberele de odihnă. Să vedem și calitatea alimentației în aceste tabere."

Apelul prim-ministrului a fost realizat și din cauza situațiilor frecvente de înlocuire a datei de producere sau a sticker-ului, odată cu expirarea alimentului. 

"O să vă rog foarte mult de efctuat aceste controale, o să ne spuneți care sunt rezultatele și de luat măsuri cu cei care încearcă să creeze aceste probleme."

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu