Pavel Filip: Proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor este un instrument simplu şi clar, care va oferi posibilitatea de creştere anuală a salariilor

Pentru a zidi o construcţie puternică, trebuie să clădeşti mai întâi de toate un fundament puternic.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a vorbit despre adopatarea proiectului de lege privind salarizarea bugetarilor în cadrul Şedinţei de Guvern, astăzi, 8 noiembrie. 

"Proiectul de lege va permite stabilirea salariului de bază acum, fapt care va da direcţii pentru majorările salariale pentru alte categorii de persoane", a declarat oficialul. 

Premierul Pavel Filip a mai declarat următoarele:

- Nimeni nu va avea de pierdut din salariul pe care îl primeşte acum;

- Salariul minim nu va fi mai jos decât minimum de existeţă pentru persoanele apte de munca, adică 2 mii de lei;

- Difereţa dintre salariul cel mai mare şi cel mai mic nu va mai fi de 33 de ori;

-  Proiectul de lege este un instrument simplu şi clar care va oferi posibilitatea de creştere anuală a salariilor.

Potrivit declaraţiilor anterioare ale prim-ministrului, reforma salarizării nu este o lege simplă despre majorarea salariilor, este o lege care vine să facă ordine în sistemul de salarizare.

 

PUBLIKA.MD aminteşte că peste 150 de mii de bugetari vor ridica lefuri mai mari, din 1 decembrie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, într-un briefingul de după şedinţa săptămânală a formaţiunii în octombrie curent. 

Salarii mai mari vor avea în primul rând medicii, profesorii, asistenți sociali, educatorii, dădacele din grădiniţe, precum şi angajați în administrația publică centrală și locală. Lefurile acestora se vor majora cu 20, 50, iar în cazul unora chiar şi cu 90 la sută.  

Vlad Plahotniuc a mai adăugat că, datorită reformei, niciun angajat din sistemul public nu va avea un salariu mai mic de 2 000 de lei. De asemenea, conform acestui proiect, în fiecare an, Guvernul va fi obligat să majoreze salariile bugetarilor.

Vlad Plahotniuc a mai anunţat că în primăvara anului viitor, va fi realizată a doua etapă a reformei salariale. Atunci, vor creşte salariile celor care nu au beneficiat acum de majorarea lefurilor. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu