Pavel Filip: Prioritatea săptămânii este reluarea finanțării externe a țării

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, vine astăzi la Chişinău. Experţii au mandat de a iniţia negocierile privind un posibil program de asistenţă financiară pentru ţara noastră.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a scris pe Facebook, că vizita FMI este un moment cheie fiind prioritatea săptămânii actuale şi a celei viitoare.

"Săptămâna aceasta începe o vizită cheie la Chişinău a misiunii FMI: vom lucra împreună cu colegii de la Fond pentru un acord care să reia practic finanţarea externă a ţării. Aceasta este prioritatea săptămânii actuale şi a celei viitoare, fiind vorba atât de un moment cheie cât şi de încununarea eforturilor din ultimele luni. Am iniţiat reforme cheie în primele noastre 6 luni, vom continua cu reformele anul acesta şi în anii următori". 

Separat de misiunea FMI, alte priorităţi pe agenda mea sunt dialogul cu societatea civilă, acţiunea pentru îmbunătăţirea situaţiei economiei alături de Asociaţia Investitorilor Străini, precum şi analiza progreselor pe Foaia de Parcurs în cadrul Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană. Revin totodată şi săptămâna aceasta în teritoriu, pentru a găsi cu oamenii de la sate soluţiile optime la problemele comunităților lor", a scris premierul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu