Pavel Filip: Preşedintele Dodon nu îi vrea pe cei care nu l-au votat

Premierul Pavel Filip susţine că preşedintele Igor Dodon nu a ieşit din haina partizanală şi continuă să-i reprezinte în primul rând pe cei care îi împărtăşesc opiniile. Mai mult decât atât, Dodon nu a reuşit să se apropie de cei care nu l-au votat sau au alte valori şi preferinţe. Declaraţiile au fost făcute într-un interviu pentru IPN.

"Din păcate, președintele nu a ieșit din haina partizană și îi reprezintă în primul rând pe cei care-i împărtășesc opiniile; nu a reușit – nici nu știu dacă a încercat – să se apropie, să construiască legături cu acei care nu l-au votat și au avut alte valori și alte preferințe", a spus premierul. 

Contrat acţiunilor din ultima perioadă a preşedintelui Igor Dodon şi a declaraţiilor făcute de acesta, premierul Pavel Filip este de părere că într-un sistem democratic, diversitatea de opinii este o normalitate. 

"Sistemul democratic nu lucrează cu unanimități – ar fi chiar foarte nesănătos, diversitatea de opinii e normală. Așa cum spuneam, m-ar bucura consensul pe temele importante, dar Moldova este încă o țară cu foarte multe tensiuni și clivaje, în care cu greu se găsește numitorul comun pe temele de prim rang. Îmi mențin speranța că, pe măsură ce eforturile de reformă pe care le facem vor consolida rezultatele pozitive, majoritatea pro-europeană va crește substanțial. Guvernul este însă al tuturor în măsura în care are ca primă prioritate bunăstarea cetățenilor fără niciun fel de discriminare și lucrează în acest sens. Există un termen în engleză care îmi place – “to lead by example”, să conduci prin exemplu, să vorbești prin rezultatele pe care le ai și prin felul de comportament public pe care îl impui. Așa înțelegem noi sensul guvernării noastre și așa lucrăm pentru un Guvern al tuturor cetățenilor Republicii Moldova", a spus Pavel Filip. 

Citeşte interviul integral pe IPN.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu