Pavel Filip pleacă într-o vizită oficială la Bruxelles. MESAJUL pe care urmează să-l transmită premierul

Embed:

Premierul Pavel Filip va merge săptămâna viitoare într-o vizită oficială la Bruxelles. Anunţul a fost făcut de şeful Executivului în debutul de astăzi a şedinţei Guvernului.

"E o vizită importantă. Vom trece în revistă obiectivele realizate timp de 10 luni pe dimensiunea RM-UE. Mă bucur să reîntâlnim prieteni importanţi: preşedintele Consiliului European, Parlamentului European, dar şi comisari europeni. Vom avea discuţii cu referire la investiţiile în domeniul energetic, vom discuta depsre programul de suport macro-financiar.

Voi transmite că acest Guvern este determinat să meargă pe calea reformelor europene. Daca anul 2015 a fost un an de criză, 2016 îl consider un an al stabilizării în Moldova, greul vine pentru 2017, implementarea agendei de reforme. Vom avea posibilitatea să modernizăm ţara noastră, iar în 2018 să culegem roadele. Voi da asigurari că Bruxelles-ul va găsi şi în continuare la Chişinău un Guvern care este susţinut de majoritatea parlamentară", a precizat prim-ministrul.

Totodată, Pavel Filip a spus că îi va informa pe europeni că Moldova este o republică parlamentară: "Deciziile strategice sunt luate de Parlament şi implementate de Guvern".

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu