Pavel Filip: Persoanele vinovate de fraudarea celor trei bănci vor fi trase la răspundere

Embed:
Toate persoanele vinovate de fraudarea Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank vor fi trase la răspundere. Asigurarea vine de la prim-ministrul Pavel Filip. În cadrul emisiunii Replica de la Prime, premierul a anunţat că după ce va fi publicat cel de-al doilea raport KROLL, experții străini vor lucra cu procurorii pentru a înainta învinuiri celor vizaţi.

"Nu KROLL-ul, nu Guvernul înaintează învinuiri, dar lucrul acesta îl vor face cei de la Procuratură. O dată cu prezentarea raportului va fi constituit un consorțium dintre cei de la KROLL care vor munci împreună cu cei de la Procuratura Generală și împreună cu cei de la Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale. Investigația și identificarea tuturor celor care se fac vinovați de această fraudă, de acest furt și să fie trași la răspundere. Eu vreau să vă asigur că toți vor fi trași la răspundere", a precizat Pavel Filip.

La sfârșitul lunii decembrie, Banca Națională a Moldovei a publicat o sinteză detaliată a celui de-al doilea raport KROLL. Documentul de 57 de pagini dezvăluie în detalii schema acordării creditelor neperformante şi cine erau beneficiarii finali. În sinteză se mai spune că experții Kroll au dat de urmele banilor, iar în curând vor începe procedurile de restituire a acestora. Procesul ar putea dura până la doi ani.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu