Pavel Filip: Pedepsele în cazurile de violenţă domestică trebuie ÎNĂSPRITE

Embed:

Legislaţia Republicii Moldova în cazurile de violenţă domestică trebuie să fie înăsprită. De această părere este premierul Pavel Filip, care s-a arătat îngrijorat de faptul că 13% dintre infracţiunile înregistrate de Ministerul Afacerilor Interne reprezintă violenţa domestică. 

"Statistic 13% la sută dintre infracţiuni reprezintă violenţa domentiscă a venit vremea să reglementăm această problemă. Trebuie să facem ordine aici. Zilnic vedem femei bătute, copii agresaţi. Am avut o discuţi cu ministrul Justiţiei şi vin cu rugămintea către MAI, către ministerul Sănătăţii, cel al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi Ministerul Finanţelor pentru a crea un grup de lucru ca să trecem la evidenţă legislaţia care este prea permivisă cu cei are îşi agresează rudele. Cred că este necesar de ridicare şi diversificare a acestor pedepse. Astfel încât cei din familie să fie protejaţi. Trebuie să avem o abordare complexă, iar săptămâna viitoare să veniţi cu o viziune conceptuală pentru a lua o decizie în acest sens", a spus premierul Pavel Filip. 

CITEŞTE ŞI: Guvernul a discutat cu activişti civici metode de prevenire a violenţei în familie

PUBLIKA.MD aminteşte că anterior, în cadrul unei şedinţe, Guvernul a purtat discuţii cu societatea civilă privind combaterea violenţei în familie şi asigurarea unui mecanism viabil de protecţie a victimelor acestor abuzuri.

Discuţiile purtate s-au axat pe dificultăţile întâlnite de actorii antrenaţi în acordarea suportului victimelor abuzurilor familiare şi modalităţile de depăşire a acestora. În acest context, o importanţă deosebită s-a acordat modificărilor legislative ce vin să ajusteze cadrul normativ la standardele internaţionale şi care urmează în scurt timp să fie prezentate Executivului pentru aprobare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu