Pavel Filip: PDM rămâne în opoziţie constructivă

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și-a anunțat astăzi, într-un briefing de presă, prioritățile legislative pentru sesiunea parlamentară de primăvară-vară 2020:

O viață mai bună pentru oameni/ Domeniul social-economic. Pentru fracțiunea PDM prioritate rămâne nivelul de trai al cetățenilor, așa că vom susține și vom iniția în această sesiune proiecte de lege care să ducă la creșterea calității vieții oamenilor, dar și vom monitoriza evoluția proiectelor inițiate de noi anterior pe această dimensiune. Ne referim aici în primul rând la educație de calitate, medicină modernă, asistență socială (ajutoare, alocații, îndemnizații) și infrastructură (drumuri, iluminat, apă și canalizare, salubrizare). De asemenea, vom lucra în continuare pentru îmbunătățirea mediului de afaceri și pentru a asigura creștere economică, așa cum am făcut în ultimii ani.

Reforma justiției și lupta împotriva corupției. Suntem conștienți că dezvoltarea economică și creșterea calității vieții cetățenilor trebuie să meargă în paralel cu procesul de consolidare a statului de drept și de reformare a justiției, conform angajamentelor pe care ni le-am asumat prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Vom susține și vom promova inițiative legislative care să restabilească încrederea cetățenilor în justiție și să asigure o veritabilă luptă împotriva corupției.

Integrare europeană și relații bune cu alte state. Partidul Democrat rămâne un partid pro-european, considerăm că parcursul european al Republicii Moldova este ireversibil și, totodată, singura cale de dezvoltare a țării noastre. Vom continua să armonizăm cadrul legislativ național la cel al Uniunii Europene și să preluăm bunele practici ale UE. Vom continua dialogul cu instituțiile europene, asigurând țării noastre o perspectivă europeană clară. Ne dorim în continuare relații bune cu vecinii: România și Ucraina, dar și consolidarea parteneriatului strategic cu SUA.

Integritate teritorială, securitate și soluționarea conflictului transnistrean. Deputații PDM vor susține și promova inițiative care să contribuie la soluționarea conflictului transnistrean în cadrul statului suveran, independent și integru Republica Moldova, pornind de la rezolvarea problemelor cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Ne dorim ca Republica Moldova să aibă control integral asupra frontierei și deciziilor sale.

„Dat fiind faptul că rămânem în opoziție, o opoziție constructivă, vom susține inițiative venite de la orice partid politic, cu condiția ca acestea să se alinieze acestor priorități. Credem în continuare că cetățenii așteaptă de la noi fapte, nu vorbe și că toate aceste priorități trebuie să se materializeze în proiecte concrete cu rezultate clare pentru oameni, pentru Moldova”, a conchis președintele PDM, Pavel Filip.

 

loading...

Lasă un comentariu