Pavel Filip: PDM este intimidat de guvernare. Oamenii noştri sunt şantajaţi (VIDEO)

Embed:

Guvernarea încearcă să atace oponenţii politici şi să fraudeze alegerile locale care deja au pornit. Declaraţia a fost făcută de liderul PDM, Pavel Filip, care a menţionat că Partidul Democrat din Moldova rămâne în continuare unul puternic.

"Cei de la guvernare încearcă să atace oponenţii politici şi să farudeze alegerile locale. Au pornit prin instalarea oamenilor din partide la instituţiile de forţă. Aceste dosare inventate sunt pentru a intimida oamenii din PDM. Fac apel pentru toţi susţinătorii noştri să nu se lase intimidaţi de aceste încercări. Noi cunoaştem toate cazurile de intimidare. Ştim cum primarii noştrii sunt şantajaţi să treacă la partidele de la putere sau să scrie denunţuri pe membrii PDM. Oamenii sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară de la lucru. Se atentează la dreptul fundamental al oamenilor", a precizat Filip.

Totodată, preşedintele PDM a precizat că "dosarele fabricate de actuala troică sunt nişte încercări lamentabile de a-şi acoperi eşecurile".

"Dosarele sunt iniţiate doar pentru membrii opoziţiei şi cu o lună înainte de alegerile locale. Dosarele apropiaţilor celor de la putere sunt clasate. Finanţarea partidelor de la un stat străin nu mai reprezintă o prioritate pentru PG. Actuala guvernare a venit la putere acuzând PDM că a influenţat justiţia. Totuşi, astăzi, politicienii de la guvernare şi-au băgat adânc ghearele în sistemul de justiţie cu ameninţări la şedinţele CSM, numiri de fini, cumetri în organele de drept. Toţi vor răspunde şi cei care dau indicaţii şi executorii indicaţiilor care sunt politice. Actuala guvernare face acest lucru pentru că nu ştie cum să distragă atenţia de la eşecuri răsunătoare care se tot adună", a agăugat democratul.

Pavel Filip a venit cu un apel către partenerii internaţionali să nu închidă ochii la acţiunile guvernării: "Aceste lucruri vor degenera şi mai rapid în Republica Moldova. Această politizare, care s-a făcut prin aprobarea proiectului de lege cu privire la Procuratură, această politizare a procurorului, va duce în continuare la amplificarea acestor acţiuni la care suntem astăzi martori".

În final, Pavel Filip a reiterat că PDM rămâne o echipă unită şi puternică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu