Pavel Filip: Partidul Democrat e gata să revină la guvernare

Embed:

Rezultatele primului tur al alegerilor locale arată că Partidul Democrat din Moldova este pregătit să revină la guvernare, în scurt timp. Asta pentru că, în pofida presiunilor enorme, candidaţii PDM au câştigat cele mai multe primării şi au demonstrat că, în continuare, au sprijinul cetăţenilor. Declaraţiile au fost făcute, astăzi, în cadrul unei întâlniri a conducerii PDM cu primarii aleşi din partea democraţilor, dar şi candidaţi ai formaţiunii care au trecut în turul doi al alegerilor locale. 

La întrevederea cu preşedintele PDM, Pavel Filip, au participat peste 350 de membri de partid din teritoriu.

"Dacă cineva întreba, care sunt rădăcinele Partidului Democrat - iată, sunt aici, de aici porneşte Partidul Democrat (aplauze). PDM a trecut în opoziţie, dar vreau să vă asigur că nu este pentru mult timp, noi ştim a guverna foarte bine, dar cei care sunt astăzi la guvernare sunt buni de opoziţie, pentru că ei se comportă astăzi aşa cum se comportau când ieşeau la proteste", a spus preşedintele PDM, Pavel Filip.

Candidaţii PDM la alegerile locale au povestit despre presiunile la care ar fi fost supuşi în timpul campaniei electorale.

"În condiţiile de agresivitate, de duşmanie, echipa noastră a demonstrat că am reuşit să convingem oameni. Personal sunt foarte motivat ca să mergem în turul doi să câştigăm aşa mai departe cinstit", a spus candidatul PDM pentru funcţia de primar al oraşului Cimişlia, Mihail Olărescu.

"Intimidările au fost foarte mari, chiar la culme. Oamenii care au fost într-adevăr, nu aş spune intimidaţi, dar mai mult speriaţi că Partidul Democrat în ultima săptămână va fi scos din cursa electorală", a spus candidatul PDM pentru funcţia de primar al oraşului Anenii Noi, Sergiu Rapcea", 

"A fost o campanie foarte şi foarte murdară, bazată pe nişte şantaje, bazată pe presiuni. Chiar în ultima săptămână a campaniei au fost verificări din partea poliţiei, cum mi-a spus mie contracandidatul meu, a fost trimisă din partea unui deputat", a spus primarul ales al satului Cimişeni, raionul Criuleni, Valentina Pisarenco.

Iar unii democraţi au ironizat pe seama acţiunilor actualei guvernări.

"Ministru acela de la "Farvard"... sau cum se cheamă Harvard (râd, aplauze) care zice că avem drum care au pornit pe de-a dreptul, eu sunt acela... Într-adevăr, ma pornit drumul pe de-a dreptul, dar în loc să mă ajute, numai beţe în roate îmi pun", a spus primarul ales al comunei Zâmbreni, Daniel Ţonu.

"Semeni vânt - culegi furtună". Să ştiti una - aceşti oameni astăzi seamănă vânt, iar pentru toate aceste abuzuri, pentru toate depășirile atribuţiilor de serviciu va trebui cândva de răspuns. Vreau să mulţumesc membrilor noştri de partid că au rezistat", a spus secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan.

191 de primari ai Partidului Democrat din Moldova au fost aleşi din primul tur, ceea ce constituie peste 20% din primăriile din ţară. În turul doi, pentru funcţia de edil vor concura alţi 173 de candidaţi democraţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu