Pavel Filip: Partenerii noştri de dezvoltare au recăpătat încrederea în Republica Moldova


Republica Moldova a reuşit să recapete încrederea partenerilor de dezvoltare. Oficialii europeni au dat asigurări că ţara noastră va beneficia în continuare de suport în procesul de integrare. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip la debutul şedinţei Guvernului.

"Am avut un program foarte dens şi întâlniri cu toţi oficiliali de la conducerea Uniunii Europene, dar şi secretarul general NATO. Mesajul pe care l-am primit de la oficialii europeni a fost unul de încurajare. Ne-au felicitat pentru tot ce am realizat în acest an. Ne-au asigurat de tot suportul şi în continuare. Vestea cea mai importantă este că partenerii noştri de dezvoltare au recăpătat încrederea în Republica Moldova. Şi NATO s-a arătat deschisă să consolideze cooperarea cu ţara noastră în cadrul proiectelor comune şi în respectarea statutului de neutralitate a Republicii Moldova", a declarat premierul Pavel Filip.  

"Dincolo de încurajarea care ne-au oferit-o prietenii din UE, există şi un suport finciar considerabil. În următoarele zile trebuie să primim aproximativ 45 de milioane de euro. Este vorba de banii care vor fi debursaţi sub formă  suport direct bugetar pentru proiectele evaluate. Am discutat şi despre asistenţa macrofinanciară începând cu anul viitor. Este vorba de 100 de milioane de euro, dintre care componenta grantului este de 40 de milioane de euro. moldova este unica ţară care mai beneficiază în cadrul asistenţei de macro financiară de componentă de grant", a mai declarat premierul Filip. 

Totodată, şeful Executivului a remarcat faptul că "UE dovedeşte mai mult realism şi constructivism decât unii politicieni de la noi din ţară".

"Vorbesc despre un mesaj iresponsabil al unui lider de opoziţie care după ce a încercat să oprească ajutorul de la FMI, acum îşi exprimă şi indignarea faţă de rezultatele obţinute la Bruxelles. Aceşti oameni nu fac o opoziţie critică faţă de guvernare. Ei fac o opoziţie faţă de propii cetăţeni. Asta este cinic şi ridicol. Aceşti oameni continuă să lupte împotriva propiilor cetăţeni ei fac tot ce pot ca Moldova şi cetăţenii să ajungă în criză socială, doar aşa ei îşi văd calea de a deveni la putere", a declarat Filip. 

PUBLIKA.MD aminteşte că premierul Pavel Filip s-a aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles în perioada 27 - 30 noiembrie, unde s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali europeni. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu