Pavel Filip: Până la lansarea unui noi concurs, centura din Sângerei va fi deschisă

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip a evidețiat problema drumului din orașul Sângerei, unde contractul semnat riscă să fie reziliat, deoarece compania nu a efectuat volumul necesar de lucrări. În acest sens, până la lansarea unui noi concurs, centura din Sângerei va fi deschisă.

"Nu trebuie să facem efort mare pentru a veni cu soluții în confortul cetățeanului. Vorbesc despre Sângerei, pentru că drumul care trece nemijlocit prin Sângerei este supraîncărcat cu transport, ambuteiaje. Iar cauza este că a fost preconizată reparația drumului de ocoloire. Drumul de ocolirea fost închis încă din 2016. Compania nu a făcut nimic. Am ajuns în situația când suntem în faza de reziliere cu această companie, și lansarea unui concurs pentru a construi drumul, în mai puțin de 4 sau 6 luni. Trebuie să redeschidem acest drum până la începerea lucrărilor de reparație. Cu părere de rău trebuie să auzim acest lucru din gura oamenilor, se putea de făcut și un an în urma", a spus prim-ministrul Pavel Filip. 

PUBLIKA.MD amintește că în 2018 vor fi construite de la zero mai multe porţiuni de drum. Printre cele mai importante sunt drumul Porumbrei-Cimişlia cu lungimea de 19 kilometri, drumul de ocolire a oraşului Comrat cu distanţa de 18 kilometri, construcţia porţiunii de drum pentru ocolirea oraşului Vulcăneşti, dar şi drumul de ocolire a localităţii Slobozia Mare, Câşliţa Prut şi Giurgiuleşti.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu