Pavel Filip: Oriunde ne-am afla în lume, limba pe care o vorbim înseamnă pentru fiecare dintre noi, acasă (FOTO)

Sărbătoarea Limbii Române reprezintă un prilej pentru oficialii statului pentru a-și exprima mândria și entuziasmul pentru tot ceea ce reprezintă pământ moldovenesc.

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a scrie pe facebook despre dragostea sa față de patrimoniul cultural, dar și despre mândria pe care o are atunci când vorbește limba română.

"Oriunde ne-am afla în lume, limba noastră înseamnă pentru fiecare dintre noi, acasă. Îi omagiem azi pe cei care au luptat să menţină vie esența acestui popor şi ne-au dăruit un bogat patrimoniu cultural şi suntem cu gândul alături de miile de cetăţeni din diaspora care, cu mândrie, vorbesc limba română şi îşi cresc copiii în spiritul tradiţiilor naţionale. Aceasta nu este doar sărbătoarea limbii noastre, este, alături de Ziua Independenţei, un exemplu de curaj și un îndemn la unitate."

PUBLIKA.MD amintește că, Ziua Limbii Române este marcată astăzi în toată ţara. În Capitală, manifestaţiile dedicate acestei sărbători au început cu depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt, dar și la busturile scriitorilor de pe aleea clasicilor. Primii care i-au adus un omagiu limbii române au fost oficialii din conducerea ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu