PAVEL FILIP: Numai în acest an, în Strășeni vor fi create 3.000 de locuri de muncă noi

Embed:
În curând, în Zona Economică Liberă din Strășeni ar putea fi deschisă încă o fabrică de producere a cablurilor electrice. Anunțul a fost făcut de Pavel Filip, în cadrul unei întâlniri cu lucrătorii unei astfel de fabrici, din localitate. Candidatul PDM a menționat că, în acest an, numai în raionul Străşeni vor fi create aproape 3.000 de locuri de muncă noi.

"Oamenilor trebuie pur și simplu să le creăm condiții. Omul să meargă pe un drum bun, omul să aibă acces la apă, la canalizare, la servicii medicale, la școală, la grădinițe și să aibă un loc de muncă bine plătit, atunci oamenii vor sta acasă. Nu prin chemări sau prin lozinci vor sta acasă", a menţionat Pavel Filip.

Mariana Jalba activează aici de trei ani, de când a fost deschisă fabrica. Femeia spune că anterior a lucrat în străinătate, iar crearea locurilor de muncă în localitatea sa de baștină a adus-o acasă.

"Pur și simplu deja ne-am hotărât, am găsit deja un loc de muncă aici, la noi în Moldova și ne-am hotărât să ne stabilim acasă, pe pământul nostru", a spus Mariana Jalba.

Fabrica de cabluri a reușit să devină un model de afacere pentru localitate. Aici activează peste 160 de angajați, care beneficiază de condiții moderne de lucru. Reprezentanții companiei afirmă că atragerea investițiilor străine este o prioritate pentru guvernare, pentru că acestea contribuie la dezvoltarea țării.

"Este strict important de a atrage cât mai mulți investitori străini în toate domeniile posibile. Cu venirea acestor investitori în primul rând se deschid locuri de muncă, tehnologii avansate și totodată mai multe impozite la bugetul public național", a declarat Nicolae Popa, reprezentantul fabricii de cablaje din Strășeni.

Primarul orașului Strășeni spune că pentru a obţine rezultate bune este necesară o cooperare eficientă între autoritățile locale și cele centrale.

"Dacă vorbim de zonele economice libere se începe cu o decizie a consiliului local, după care este adoptarea legii în parlament și evident că vine și investitorul. deci, trebuie să fie o cooperare între autoritatea locală, între autoritatea centrală și între cel care vine cu investiția", a punctat Valentina Casian.

În cadrul întâlnirii, Pavel Filip a vorbit şi despre realizările actualei guvernări: "Noi ne-am propus să rezolvăm problemele oamenilor, dar problemele oamenilor sunt simple. Pensii, salarii, locuri de muncă, să nu frământe glodul prin sate, că s-au săturat oamenii. Copiii la grădiniță, la școală, hrăniți, la cald, la doctor când ne ducem să avem parte de asistență medicală calitativă".

Oamenii vor ca reformele și proiectele să continue:

"S-a făcut, s-au făcut drumuri la noi în sat, iluminat stradal. Grădinița s-a renovat".

"Aș vrea cât mai multe persoane să primească locuințe, cât mai multe drumuri să se repare și să fie calitative".

Pavel Filip este candidatul PDM în circumscripția numărul 20, care include 19 localităţi din raionul Străşeni şi patru din raionul Orhei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu