Pavel Filip: Moldova a înregistrat încă o victorie importantă pentru viitorul său economic

Embed:

Comisia Europeană a aprobat un program de 100 milioane de euro pentru Republica Moldova. Astfel, 40 milioane de euro vor veni sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro – ca un împrumut pe termen mediu în condiții avantajoase pentru țara noastră. Informaţia a fost confirmată de către premierul Pavel Filip.

Banii ar urma să ajungă în ţara noastră în trei tranşe, în 2017 şi în 2018. 

"Moldova a înregistrat încă o victorie importantă pentru viitorul său economic și pentru modernizarea noastră ca stat. Este cofirmarea că partenerii noștri ne sprijină prompt și serios atunci când și noi știm să fim parteneri de încredere și să ne facem treaba. Este un program la care s-a muncit mult. Am primit asigurări de la partenerii noștri încă de la ultima mea vizită la Bruxelles că avem șanse să obținem aprobarea, dacă vom continua să mergem pe calea reformelor și iată că avem acest răspuns. Ne-am recâștigat încrederea în plan extern și avem resursele și priceperea necesare pentru ca anul 2017 să devină unul al progresului", a adăugat şeful Executivului.

La rândul său comisarul european pentru Economie, Pierre Moscovici, a declarat că eforturile recente ale Moldovei pentru a stabiliza economia trebuie susţinute.

Ca ţara noastră să primească banii, mai este nevoie de acordul Parlamentului şi Consiliului European.  

PUBLIKA.MD aminteşte că acordarea asistenţei financiare din partea UE a devenit posibilă după ce, în noiembrie anul trecut, Moldova a încheiat un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional. Precedentul program de finanţare de acest fel acordat ţării noastre de Uniunea Europeană a fost în sumă de 90 de milioane de euro, în perioada 2010-2012.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu