Pavel Filip: "Ministerul Educaţiei şi cel al Mediului vor avea mâine viceminiştri noi"

Embed:

Ministerul Educaţiei şi cel al Mediului vor avea mâine viceminiştri noi, după ce miniştrii liberali şi adjuncţii acestora au demisionat ieri. Premierul Pavel Filip a declarat astăzi că fotoliile de miniştri vor rămâne, deocamdată, libere. 

"Mâine, la şedinţa Guvernului vom aproba noi viceminiştri în ministerele care au fost fost decapitate, au rămas practic fără conducere. Astfel încât să asigurăm funcţionalitatea acestor instituţii. Nu vom merge pe pe numirea noilor miniştri în aceste ministere pentru că suntem pe ultima sută de petri cu reforma Guvernului", a spus premierul Pavel Filip. 

"Având în vedere că în zilele următoare vom aproba în Executiv reforma Guvernului și apoi ea va fi dezbătută și în Parlament, vom face acum doar câteva mișcări organizatorice provizorii, pentru ca să asigurăm funcţionalitatea Guvernului, urmând să definitivăm lucrurile cu desemnarea responsabililor de domenii imediat ce vom începe implementarea acestei reforme", a declarat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc. 

Preşedintele Igor Dodon a semnat astăzi decretele de demisie a celor patru membri ai cabinetului de miniştri. Este vorba de vicepremierul Gheorghe Brega, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, şefa de la Educaţie, Corina Fusu şi ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc.

Cereri de demisie au depus şi şefii mai multor agenţii de stat conduse de exponenţii PL.

Decizia miniştrilor liberali a fost luată după ce, săptămâna trecută, liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunţat că formaţiunea se retrage din coaliţia de guvernare şi trece în opoziție.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu