Pavel Filip, mesaj pentru Radu și Ciubuc: Nu știu dacă o să vă ofer clipe plăcute la Guvern, dar vă pot oferi lacrimi, sudoare şi multă muncă

Embed:

Silvia Radu şi Nicolae Ciubuc au depus astăzi jurământele de învestire în funcţiile de miniştri al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului. Decretele au fost semnate de șeful Legislativului, Andrian Candu, care exercită temporar interimatul funcției de președinte al țării. Asta după ce Curtea Constituţională l-a suspendat temporar din funcție pe şeful statului.

În cadrul ceremoniei de investire, premierul Pavel Filip a felicitat noii miniștri și le-a urat succese în reformele care sunt și urmează a fi implimentate.

"Este o zi importantă astăzi pentru guvern. Fortificăm echipa guvernamentală și dosarele pe care le luați nu sunt simple.

Nu aveți timp pentru a vă bucura de numirea în funcție. S-a reușit foarte multe până acum, trebuie să mai reușim și alte reformne.
Dacă ar fi să vorbim despre Ministrerul Sănătății, s-a muncit mult și le sunt recunoscătoare colegilor.

S-a reușit un lucru important atunci cnd am reformat sistemul de pensii, am mers cu o reformă importantă cu acordarea gradelor de dizabilitate. În aștepare este o reformă, reforma spitalicească, s-a început lucrul la acest concept, și d-na Radu, aveți 5 luni de zile pentru a aproba această reformă.

Le port un respect deosebit medicilor, dar cu părere de rău mai avem și alte cazuri. Deci, mai avem de muncit.

Colegii de peste hotare spun că diferența este în atitudine.

Celălalt domeniu, ministerul Agriculturii, nu include doar agricultură, dezvoltare, nu am îndoieli de capacitățile lui Ciubuc. Sunt proiecte pornite şi cred că veți face față, până la sfârșitul mandatului trebuie sa avem aprobate proiectele cu apă si canalizare, să avem planul si să îl urmăm.

Dar vorbim si de irigare, apele de suprafață, o altă problemă, dar si domeniul forestier. Sunt recunoscător că s-a aprobat aceste candidaturi cu experiență managerială şi Radu şi Ciubuc si cred că împreună vom reuși. Nu știu dacă o să vă ofer clipe plăcute la Guvern, dar vă pot oferi, lacrimi, sudoare şi multă muncă.", a spus premierul Pavel Filip.

CITEȘTE ȘI: Candu, atac la Dodon: Îmi pun întrebarea dacă mai avem nevoie de instituţia Președinției

PUBLIKA.MD amintește că magistrații Curții Constituționale l-au suspendat din funcție pe președintele Igor Dodon în cazul desemnării noilor membri ai Guvernului, după ce acesta a refuzat deliberat executarea obligațiilor stipulate de Constituție, respingând de două ori candidaturile propuse de Prim-ministru.

Curtea Constituțională a constatat, luni, la cererea unui grup de deputați, circumstanțele ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru asigurarea exercitării atribuţiilor constituţionale în scopul numirii candidaţilor propuşi de Prim-ministrul Republicii Moldova pentru funcţiile de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi cea de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi intrării acestora în exercitarea mandatului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu