Pavel Filip merge la Kiev pentru a discuta despre iniţiativa de a construi o hidrocentrală pe Nistru

Embed:

Iniţiativa Kievului de a construi noi hidrocentrale pe Nistru va fi abordată de premierul Pavel Filip, care în data de 13 februarie va merge într-o vizită în capitala Ucrainei. Şeful executivului va avea o întrevedere cu omologul său de la Kiev, în cadrul căreia vor fi discutate relaţiile comerciale dintre cele două ţări şi subiectul reglementării conflictului transnistrean. 

"Ucraina intenționează să mai instaleze niște turbine electrice hidraulice în albia râului Nistru. Există un lac de acumulare. În acest lac de acumulare se pompează pe timp de noapte apa din râul Nistru. După care în timpul orelor de vârf, această apă trece prin turbinele electrice. În așa mod se întâmplă un lucru elementar, dar care poate duce spre o catastrofă", a spus premierul Pavel Filip. 

Potrivit ecologiştilor, construcţia acestor centrale prezintă un adevărat pericol pentru mediul înconjurător.

Premierul Pavel Filip a menţionat că Executivul a fost sesizat de mai multe ori despre impactul negativ al Complexului Hidroenergetic Novodnestrovsc, care prezintă un pericol pentru râul Nistru.

În urma activităţii complexului, au fost diminuate capacităţile de auto-purificare, a scăzut volumul apei din rezervorul de acumulare de la Dubăsari şi s-a micşorat potențialul de recreere a zonelor din apropiere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu