Pavel Filip: Membrii PDM sunt supuşi presiunilor din partea coaliţiei de guvernare

Embed:

Membrii Partidului Democrat din Moldova sunt supuşi presiunilor din partea coaliţiei de guvernare, în ajunul alegerilor locale din 20 octombrie. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PDM, Pavel Filip, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV. Liderul democraţilor a menţionat că în pofida acestor acţiuni, echipa PDM rămâne consolidată.

"Reprezentanţii partidelor din cadrul alianţei au spus de mai multe ori că nu vor accepta pe nimeni în echipa lor şi că nu vor face presiuni. Este un fals, pentru că ei doar asta fac. În fiecare zi, vin la primarii noştrii, le propun să treacă de partea lor şi spun că dacă vor rămâne în Partidul Democrat, vor fi în opoziţie şi nu vor primi finanţare", a precizat Pavel Filip.

Pavel Filip a mai spus că pot fi număraţi pe degete membrii PDM care au părăsit formaţiunea, iar unii dintre aceştia au reuşit deja să se dezamăgească de colaborarea cu partidele din actuala guvernare.

"La începutul lunii iunie, când am trecut în opoziţie, a fost o stare de şoc pentru toţi, şi mod intenţionat s-a creat impresia că Partidul Democrat este cel rău. În aceasta perioada scurtă de timp, unii primari din formaţiunea noastră au reuşit să iasă din partid şi să se alăture formaţiunilor de la guvernare, dar au revenit apoi în PDM, pentru că au înţeles cine sunt ei", a explicat preşedintele PDM.

De asemenea, liderul democraţilor a mai spus că mulţi dintre partenerii externi au început să-şi exprime îngrijorarea faţă de metodele de guvernare ale alianţei PSRM-ACUM.

"Sub paravanul "dezoligarhizării" şi "depolitizării", în realitate, ei politizează instituţiile de stat şi se răzbună pe oponenții politici, dar nimeni nu acordă atenţie subiectului securităţii regionale. Sunt multe întrebări şi partenerii noştri externi văd acest lucru", a subliniat Filip.

În data de 7 septembrie, fostul premier Pavel Filip a devenit noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova. Decizia a fost luată în cadrul Congresului extraordinar al formaţiunii, după ce, la sfârşitul lunii iunie, Vlad Plahotniuc a demisionat din funcţie.

Pavel Filip s-a arătat convins că, în viitorul apropiat, PDM va reveni la guvernare, pentru a continua proiectele sociale demarate de democraţi, dar şi pentru a opri atacul actualei guvernări asupra suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu