Pavel Filip: Marţisorul, un lucru simbolic, dar foarte preţios cu care trebuie să ne mândrim

Embed:

Mărţişorul a fost inclus în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, pe o reţea de socializare.

Decizia a fost luată în cadrul şedinţei UNESCO, care a avut loc pe insula Jeju, din Coreea de Sud.

De asemenea, în cadrul şedinţei guvernului, premierul Pavel Filip a menţionat că, anul trecut în lista UNESCO a fost introdus şi covorul naţional.

"Este o bucurie şi merită să fie împărtăşită cu toţi cetăţenii Republicii Molodva, mărţişorul nostru a fost inclus în lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii. Este o realizare, pe această cale doamna Ministru Monica Babuc, vreau să vă mulţumesc, şi să transmiteţi mulţumiri tuturor celor implicaţi care au promovat acest lucru.  Este un moment de mândria pentru noi că, exact acelşi lucru s-a întâmplat şi anul trecut, când în lista UNESCO a fost introdus covorul naţional. Acest lucru este simbolic, dar este foarte preţios şi trebuie să ne mândrim cu asta", a comunicat, premirerul Pavel Filip.

Totodată, în 2013, ţara noastră şi România au mai introdus pe lista patrimoniului UNESCO "Colindatul de ceată bărbătească în România și Republica Moldova".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu