Pavel Filip: Legea anti-propagandă nu este una împotriva Rusiei, ci este pro-Moldova

Embed:

Legea anti-propagandă nu este una împotriva Rusiei, ci este pro-Moldova şi vine să secureze spaţiul informaţional din ţara noastră. Astfel premierul Pavel Filip a comentat declaraţia Dumei Stat a Federaţiei Ruse privind iniţiativa, aprobată de către Parlamentul de la Chişinău.

Premierul Pavel Filip consideră că declaraţia Dumei de Stat nu este una benefică pentru relaţiile dintre Chişinău şi Moscova.

"Această "lege anti-propagandă" care a fost aprobată de către Parlamentul republicii Moldova nu este o lege anti-Rusia, este o lege pro-Moldova. Republica Moldova este obligată să-şi securizeze şi să-şi protejeze spaţiul informaţional", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Şeful Executivului susţine că importanţa acestei legi a fost demonstrată încă odată după ce a apărut cel mai recent reportaj al jurnalistei ruse, Irada Zeinalova despre Republica Moldova.

"Nu cred că v-a plăcut în ce lumina a fost arătată Republica Moldova, nu trebuie să fii prea bun cunoscător că să înţelegi că lucrurile au fost denaturate, vorbim despre exporturi. M-am mirat şi eu să aud că 80 de procente din exporturi din Republica Moldova se fac pe piaţa Federaţiei Ruse", a declarat premierul.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-noiembrie 2017 cota exporturilor din Moldova în statele Uniunii Europene a constituit aproape 66 la sută, iar în țările CSI - 19,5 procente.

Parlamentul de la Chişinău a votat legea anti-propagandă în prima şi a doua lectură la începutul lunii decembrie 2017. Scopul documentului este combaterea propagandei străine prin intermediul posturilor retransmise.

Interdicţia se referă doar la programele informative, analitice şi militare.

Ca urmare, Duma de Stat de la Moscova a aprobat o declaraţie în care se spune că legea anti-propagandă din Moldova ar reprezinta un nou atac la adresa Rusiei și încalcă normele internaționale privind accesul la informație.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu