Pavel Filip la Washington: Suntem un Guvern pro-business, dorim să oferim oamenilor bunăstare şi să facem mai multe investiţii

Embed:
Republica Moldova este atractivă pentru investitorii americani. Declaraţia aparține președintelui Asociației de Afaceri Americană-Central Europeană, Eric Stewart, și a fost făcută în cadrul unei mese rotunde organizate la Washington, unde a participat și delegația Republicii Moldova condusă de Pavel Filip. Reprezentanții companiilor americane care au participat la discuţii s-au arătat interesați de potențialul economic al Moldovei și au declarat că vor studia posibilitățile de a face investiții.

Pavel Filip a încurajat afaceriştii americani să vină în ţara noastră. Premierul a menţionat că, în ultima perioadă, Guvernul pe care îl conduce a reușit să implementeze mai multe reforme care au îmbunătățit mediul de afaceri.

"Noi suntem un Guvern pro-business pentru că ne dorim să oferim oamenilor bunăstare şi să avem posibilitatea să facem mai multe investiţii publice şi sociale. Agenda de reforme a fost orientată în primul rând spre reformarea instituţiilor cu funcţii de control din Republica Moldova. Ele erau 60 la număr, după o reformă au rămas doar 13", a menţionat premierul Pavel Filip.

Din delegaţia ţării noastre, care a participat la masa rotundă, au făcut parte noul ambasador al Moldovei în SUA, Cristina Balan, ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, dar şi ministrul Economiei, Chiril Gaburici.

"Cel mai important pentru mine în calitate de ministru al Economiei este ca Guvernul să asigure dezvoltarea ţării. Rezultatele din ultimii doi ani arată o creştere stabilă a economiei. Asta demonstrează că mergem pe calea corectă", a precizat Chiril Gaburici, Ministrul Economiei și Infrastructurii.

În urma discuţiilor cu oficialii moldoveni, reprezentanţii mai multor companii americane au declarat că sunt interesaţi să investească în IT, infrastructură şi alte domenii.

"Moldova este o ţară prietenă a SUA. Este o ţară care ne interesează. Este în interesul nostru ca relaţiile dintre SUA şi Moldova să fie mai strânse, în special din punct de vedere economic", a subliniat Eric Stewart, președintele Asociației de Business America-Europa Centrală.

Asociația de Afaceri Americană-Central Europeană este o platformă de discuții care oferă oportunități de dezvoltare comerțului reciproc între SUA și statele din Europa Centrală. Aceasta reunește 14 țări, printre care Republica Moldova, România, Austria, Bulgaria şi Croația. În prezent, în ţara noastră activează peste 400 de întreprinderi cu capital american.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu