Pavel Filip, la redeschiderea grădiniței din Drăgușeni: Nu putem vorbi despre un viitor al acestei țări, fără a ne gândi la condițiile pe care le oferim copiilor noștri

Premierul Pavel Filip, a fost prezent la redeschiderea grădiniței din Drăgușeni.

Copiii și educatorii din satul Drăgușeni, raionul Strășeni, se vor bucura de condiții mai bune, după ce grădinița din localitate a fost renovată. Aici a fost schimbat sistemul de încălzire, reţeaua electrică, clădirea fiind izolată termic. Pentru reparația grădiniței din bugetul de stat au fost alocate 3,5 milioane de lei. Premierul Pavel Filip a participat astăzi la redeschiderea grădiniței după reparație, menționând că investițiile în copii sunt cele mai valoroase și vor continua.

"Noi nu putem vorbi despre un viitor al acestei  țări fără a ne gândi la condițiile pe care le oferim copiilor noștri. Vreau să vă spun că și pentru anul viitor în buget sunt prevăzuți bani pentru a continua lucrările de reparație și amenajare a grădiniței din localitate", a spus Pavel Filip.

Premierul a precizat că educația rămâne o prioritate pentru Guvern. Iar după reforma salarizării, de lefuri mai mari vor beneficia inclusiv angajații grădinițelor. În ultimii 3 ani,  au fost majorate și alocațiile pentru alimentația copiilor în instituțiile educaționale.

"Dacă din 2012 până în 2015, acestea au crescut cu un leu, apoi în ultimii 3 ani, acestea au fost majorate de 7 ori", a punctat premierul.


În context, Pavel Filip a menționat că în scurt timp, în raionul Strășeni, va fi implementat un proiect-pilot 
de organizare modernă a alimentației copiilor și elevilor în instituțiile educaționale, care va contribui la îmbunătățirea calității alimentației.

Grădinița din satul Drăgușeni este frecventată de 60 de copii. În anul viitor, din bugetul de stat  va fi alocat circa un milion de lei pentru dotarea grădiniței cu mobilier nou și finalizarea fațadei instituției.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu