Pavel Filip, la inaugurarea drumului de ocolire a orașului Ungheni: Prin investiții în infrastructură, construim o țară modernă, o țară europeană

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la inaugurarea drumului de ocolire a orașului Ungheni. Circa 36 de mii de locuitori din regiune vor beneficia de un drum construit din bani europeni, cu o lungime de 7,71 km.

Premierul a mulțumit partenerilor europeni pentru asistența oferită: „Lucrările la acest drum de ocolire au durat mult. La fel este și drumul nostru spre Uniunea Europeană: lung, complicat, sinuos. Însă noi am ales acest drum, așa cum este el, poate nu este cel mai ușor drum, dar pentru noi este singurul drum. Noi nu avem un drum de ocolire, noi mergem clar și ferm pe acest drum spre UE”, a precizat Pavel Filip.

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a declarat că noul drum va conecta și mai mult Republica Moldova cu Uniunea Europeană.

”Noua șosea de centură va îmbunătăți conexiunea cu frontiera Uniunii Europene, reducând distanța cu 11 km. Va consolida legătura între cetățenii Republicii Moldova și cei ai UE, va facilita comerțul și businessul”, a menționat oficialul.

Construcția șoselei de centură a orașului Ungheni a costat peste 10,7 milioane de euro, dintre care 8,6 milioane de euro sunt grant din partea UE, iar circa 40 milioane de lei sunt din Fondul Rutier.

Premierul Pavel Filip a reiterat că infrastructura este una dintre cele trei priorități majore aprobate anul acesta prin hotărâre de Guvern. „Prin investiții în infrastructură, construim o țară modernă, o țară europeană. Odată cu reformele pe care le-am lansat recent, eu sunt sigur că noi vom avea suficientă capacitate financiară ca să avem infrastructura necesară, nu doar pentru cetățeni, cât și pentru investitori, oameni de afaceri”, a mai spus acesta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu