Pavel Filip la hramul din satul Pănăşeşti. De ce surprize au mai avut parte localnicii (FOTOREPORT)

Embed:
Voie bună şi chef în localitate Pănăşeşti din raionul Străşeni, unde ieri a fost sărbătorit hramul satului. Oamenii au avut parte de mai multe surprize: s-au putut delecta cu bucate alese, au ciocnit câte un pahar de vin şi au admirat lucrările meşterilor populari din sat, iar cei mici s-au distrat la carusel.

Atmosfera a fost încinsă de orchestra Lăutarii şi artişti renumiţi.

Prim-ministrul Pavel Filip, care este originar din Pănăşeşti, a venit şi el la hram să-şi felicite consătenii. 

Şi pentru că a fost sărbătoare premierul a venit cu daruri pentru grădiniţa din localitate. Tot aseară, Pavel Filip a fost desemnat şi cetăţean de onoare al satului în care s-a născut.

Domnului Pavel Filip se acordă titlul de cetăţean de onoare al comunei Pănăşeşti pentru contribuţia semnificativă la dezvoltarea şi modernizarea comunei Pănăşeşti.

"Eu mă mândresc cu consătenii mei. Aşa au fost întotdeauna în acest sat oameni buni, oameni gospodari, oameni care au ţinut numaidecât s se ajute unul pe altul la nevoie. Şi îmi pare bine că aceste tradiţii continuă şi acum", a declarat Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova.

"Un om foarte harnic şi grijuliu faţă de lucrători, faţă de toată echipa lui. Chiar mă bucur că a ajuns un om la noi în sat în fruntea satului ţării."

Locuitorii din Pănăşeşti spun că demult nu au avut parte de aşa o sărbătoare frumoasă.

"O atmosferă foarte frumoasă, mulţumim primului ministru de tot ce face pentru satul nostru şi mulţumim la toţi artiştii şi la toată lumea."

"Cea mai bună orchestră din tot spaţiul românesc, cum să nu ne placă. Îmi place foarte ,mult. O surpriză foarte plăcută din partea consăteanului nostru."

"Să vă spun drept, aşa atmosferă nu a fost demult. Mulţumim celor care au grijă."

"Avem ceva deosebit. Pănăşeştiu este un sat cu adevărat un sat de gospodari, un sat care sar în ajutor unul la altu. Şi mă mândresc că sunt primar", a spus Valeriu Bujoreanu, primarul localităţii Pănăşeşti.

Comuna Pănăşeşti este atestată documentar încă din timpul domniei lui Alexandru cel Bun. Timp îndelungat localitatea s-a numit Voloşeni.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu