Pavel Filip, la Gala AIPA: Îmi doresc ca fermierii noștri să se orienteze către produse cu valoare adăugată înaltă, care să le aducă venituri

Cele mai de succes proiecte investiționale în domeniul agroindustrial au fost astăzi apreciate în cadrul Galei Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), ajunsă la cea de-a treia ediție. La eveniment au fost premiați 19 fermieri, companii și asociații care au contribuit semnificativ la dezvoltarea agriculturii în 2018.

Prim-ministrul Pavel Filip a felicitat laureații, menționând că rezultatele obținute  confirmă că agricultura este în continuă dezvoltare atât la calitate, cât și în ce privește cantitatea recoltei obținute. „Rezultatele bune înregistrate s-au reflectat pozitiv și asupra procesului investițional, contribuind la atragerea investițiilor record, crearea locurilor noi de muncă, creșterea impozitelor și taxelor acumulate la bugetul public național”, a spus Pavel Filip.

Premierul a precizat că agricultura este considerată o prioritate a actualului Guvern.  O dovadă în acest sens sunt și acțiunile întreprinse. Mai întâi, au fost lichidate datoriile pe subvenții față de fermieri, ulterior, a fost majorat fondul de subvenționare până la 900  de milioane de lei anual. Iar anul trecut, în premieră, au fost acordate subvenții în avans pentru tineri și femeile fermieri. Prin acest program, 66 de tineri antreprenori au primit finanțare pentru afacerile lor, în valoare de 83 milioane de lei. „Doar anul trecut, în urma subvențiilor acordate fermierilor, în sectorul agroindustrial au fost atrase investiții de peste 6,1 miliarde de lei, de aproape 2 ori mai mult decât în 2016. Aceste investiții au generat crearea a minim 3500 de locuri noi de muncă și a 2 mii de locuri de muncă sezonieră”, a adăugat Pavel Filip. 

Prim-ministrul a încurajat fermierii să aplice în sectorul agroindustrial metode inovative, astfel încât să fie creată o agricultură performantă. „Avem nevoie de inovație și tehnologie. Mă bucur să văd că tot mai mulți fermieri își pun încrederea mai puțin pe  ”cum va da Dumnezeu” și mai mult pe tehnologie, echipamente și utilaje. Îmi doresc ca fermierii noștri să se orienteze către produse cu valoare adăugată înaltă, care să le aducă venituri”,  a conchis Pavel Filip.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu