Pavel Filip, la Fabrika: PDM îşi va consolida forţele pentru a fi în continuare mai aproape de oameni

Embed:
Partidului Democrat din Moldova organizează astăzi Congresul Extraordinar al formaţiunii. În cadrul întrunirii va fi aleasă conducerea partidului şi vor fi aprobate decizii privind reorganizarea şi modernizarea acestuia. Preşedintele interimar al democraţilor, Pavel Filip, a declarat în cadrul emisiunii Fabrika, de aseară, că PDM va rămâne un partid pro-european, de orientare socială. De asemenea, formaţiunea va avea un program clar şi îşi va consolida forţele pentru a fi în continuare mai aproape de oameni.

"Vedem lucrurile în felul următor: trebuie să fie creată o bază pentru acest partid în viitor , o bază pe care să fie edificată o construcţie autentică politică. Şi, iată, cei care nu se încadrează în această bază vor pleca singuri din acest partid sau, dimpotrivă, cei care vor fi atraşi de această bază vor veni la PDM", a declarat Pavel Filip, preşedinte interimar al PDM.

Totodată, Filip a vorbit despre întâlnirile şi discuţiile pe care le-a avut, în ultima perioadă, cu membrii Organizațiilor teritoriale ale PDM.

"M-am bucurat, de fapt, să găsesc colegii mei în teritoriu mult mai mobilizaţi şi mult mai bine dispuşi.Asta este şi vestea rea pentru oponenți noştri politici care credeau că PDM a căzut în genunchi şi a început să se destrame. Nu. Dimpotrivă, am văzut colegi mobilizaţi şi gata să intre în alegerile locale", a menționat Pavel Filip, preşedinte interimar al PDM.

Analistul politic, Corniuliu Ciurea este de părere că PDM trebuie să vină cu idei politice noi şi să schimbe tactica de dezvoltare a formaţiunii. Mai mult, Ciurea crede că PDM va fi o opoziţie puternică.

"Totuşi, momentul de opoziţie are nişte calităţi terapeutice pentru PDM. Se va vindeca, va reuşi să-şi salveze, să-şi păstreze şi imaginea pentru că oamenii vor începe să privească PDM-ul nu pur şi simplu ca un partid care se află la putere, ci la un partid care cândva a făcut nişte fapte, multe dintre care bune şi aucm să compare prin contrast cu acele partide care astăzi se află la guvernare", a spus Corneliu Ciurea, analist politic.

În data de 24 iunie, Vlad Plahotniuc a anunţat că renunță la funcția de președinte al Partidului Democrat. Politicianul a menţionat că a luat această decizie din cauza abuzurilor şi presiunilor care se fac asupra membrilor şi deputaţilor PDM, dar şi a funcţionarilor din diferite instituţii ale statului care nu sunt afiliaţi formaţiunii. Ulterior, la sfârşitul lunii iunie, toată conducerea Partidului Democrat din Moldova şi-a prezentat demisia.

Lasă un comentariu