Pavel Filip, la discuţii cu Zurab Pololikashvili: Dorim să promovăm Moldova ca o țară atractivă pentru investiții și turism

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Secretarul General al Organizației Mondiale a Turismului, Zurab Pololikashvili, care se află în Republica Moldova cu ocazia participării la cea de-a treia ediție a Conferinței  Globale privind Turismul Vinicol.

În cadrul întrevederii, Pavel Filip a menționat că Republica Moldova are un potențial mare în aceste domenii și își dorește să-l valorifice pe deplin.

"Avem vinării deosebite, mănăstiri frumoase, un popor ospitalier și o bucătărie gustoasă. Sunt toate ingredientele necesare pentru dezvoltarea turismului intern. Ne dorim să promovăm Republica Moldova ca o țară atractivă pentru investiții și turism", a menţionat Pavel Filip.

Prim-ministrul a menționat că Guvernul susține industria vinicolă, care în ultimii ani a crescut atât valoric, cât și calitativ, sporirea atractivității investiționale a țării și dezvoltarea turismului intern. În scopul realizării acestor obiective a fost creată Agenția de Investiții, care reprezintă o verigă de legătură dintre Executiv și sectorul privat. 

Zurab Pololikashvili a confirmat sprijinul Organizației Mondiale a Turismului pentru dezvoltarea în țara noastră a turismului rural, agricol și ecologic, care devin tot mai populare la nivel global.

Totodată, oficialul l-a invitat pe premierul Pavel Filip să participe anul viitor la Expoziția Internațională de Turism din Madrid, Spania, care este o platformă importantă în promovarea turismului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu