Pavel Filip, la adunarea ONU. Oficialii au discutat subiecte de interes național

Embed:

Premierul Pavel Filip a avut ieri mai multe întrevederi la New York. El s-a întâlnit cu preşedintele României, Klaus Iohannis, care a dat asigurări că va ajuta şi în continuare ţara noastră. Liderul de la Bucureşti a confirmat disponibilitatea de a oferi Moldovei o a treia tranşă de împrumut

"Eu cred că se poate să acordam această tranșă. Personal aștept și cu siguranță ați pregătit deja un răspuns instituțional cu câteva reforme care vor fi continuate. Cert este că în acest fel poate România să ajute practic Moldova, în sensul să-i ajutăm pe moldoveni", a comunicat președintele României, Klaus Iohannis.

Președintele României s-a referit şi la rezultatele pe care a reuşit să le obţină guvernarea de la Chişinău într-un timp, relativ, scurt.

"Eu vă felicit, domnule premier, fiindcă dumneavoastră ați reușit în aceste vremuri complicate să conduceți guvernul într-un fel care vă face cinste și ajută Moldova. Liniștită, cu rezultate și acest lucru, cel puțin noi, în România, îl vedem foarte bine", a comunicat președintele României, Klaus Iohannis.

La rândul său, oficialul moldovean a mulţumit României pentru sprijinul acordat în ultima perioadă.

"Anul trecut când ne-a fost cel mai greu, la începutul anului, când ne-am asumat responsabilitatea pentru guvernare. România a fost cea care ne-a întins o mână de ajutor prin împrumuturile care ne-au fost acordate", a afirmat prim-ministrul, Pavel Filip.

Pavel Filip s-a mai întâlnit şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Oficialii au discutat despre pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic.

Premierul a solicitat susținerea UE în includerea pe agenda sesiunii ONU a problemei privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Moldovei.

La rândul său, președintele Consiliului European a declarat că susține eforturile de integrare europeană ale țării noastre și încurajează autoritățile să continue reformele.

Premierul a mai avut întrevederi și cu preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, dar şi cu cel al Georgiei, Ghiorghi Margvelașvili.

Aceștia au menţionat că vor sprijini şi mai departe modernizarea ţării noastre.

La New York, premierul Pavel Filip participă la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

El este însoţit şi de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Andrei Galbur, precum și de alți funcționari și diplomați.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu