Pavel Filip, la 17 ani de la cele mai grave atentate din SUA: Atunci am văzut cu toții adevărata amploare a terorismului

Astăzi ne amintim de miile de victime ale atentatelor din SUA și ne rugăm pentru liniștea lor, dar și pentru ca omenirea să nu mai traiască astfel de evenimente. Este mesajul premierului Pavel Filip, în contextul în care Statele Unite marchează 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001.

"În urmă cu 17 ani, imaginea turnurilor gemene prăbușindu-se a marcat o lume întreagă și a schimbat cursul istoriei. Atunci am văzut cu toții adevărata amploare a terorismului și am realizat că doar împreună îi putem face față. Azi ne amintim de miile de victime ale atentatelor din SUA și ne rugăm pentru liniștea lor, dar și pentru ca omenirea să nu mai traiască astfel de evenimente", a menţionat Pavel Filip într-o postare pe pagina sa de Facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că, în dimineaţa zilei de marţi, 11 septembrie 2001, turnurile gemene World Trade Center din New York au fost lovite la un interval de câteva minute de două avioane deturnate.

Ulterior, un alt avion deturnat s-a prăbuşit peste Pentagon, provocând pagube însemnate la faţada vestică a clădirii Departamentului american al Apărării.

Un al patrulea aparat deturnat s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania. Obiectivul precis al teroriştilor a rămas, până astăzi, necunoscut, la fel ca şi împrejurările exacte ale producerii catastrofei. Se pare că unii pasageri, informaţi prin telefonul mobil despre evenimentele din New York, i-au atacat pe terorişti.

Aproape 3000 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia care a şocat lumea, iar alte câteva sute au fost grav rănite. Statele Unite au intrat într-o stare de alertă fără precedent şi au declanşat războiul împotriva Al-Qaida.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu