Pavel Filip: Investind în educație și susținând profesorii, asigurăm un viitor mai bun țării

În fiecare an, la data de 5 octombrie, este marcată pe plan internaţional Ziua profesorului, zi dedicată aprecierii muncii lucrătorilor din domeniul învățământului. Cu această ocazie în cadrul şedinţei Guvernului premierul Pavel Filip a felicitatat cadrele didactice. 

"Urez mult succes în activitatea didactică a profesorilor, împliniri, multă sănătate, noi cunoaştem doamna ministru Babuc care sunt problemele în acest domeniu şi cred că reprezintă o provocare în faţa noastră, şi trebuie să găsim soluţii la toate aceste probleme," a declarat prim-ministrul Pavel Filip. 

 Totodată, premierul a declarat că este foarte important ca dascălii să fie motivaţi, sprijiniţi pentru ca munca lor să deruleze mai bine.

"Cu o lună în urmă am mărit salariile profesorilor, dând un nou semnal că ne preocupă domeniul educației. Înțelegem cu toții rolul fundamental al sistemului de învățământ în dezvoltarea economică și socială a țării. Investind în educație și susținând profesorii, asigurăm un viitor mai bun țării," a adăugat premierul.

PUBLIKA.MD reaminteşte că începând din această toamnă, profesorii primesc salarii mai mari. Lefurile dascălilor din grădiniţe, gimnazii, licee şi şcoli profesionale au crescut cu peste 11 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu