Pavel Filip încurajează moldovenii să discute cu prietenii lor britanici pentru un vot pro-rămânere în UE

Premierul Pavel Filip încurajează moldovenii să discute cu prietenii lor britanici pentru un vot pro-rămânere în UE la referendumul de pe 23 iunie. Potrivit premierului, Moldova doreşte să adere în viitor la Uniunea Europeană, iar UE nu poate fi cu adevărat completă fără prietenii noştri britanici.

"Marea Britanie ne sprijină prin programe diverse precum Fondul pentru Bună Guvernare, e important să îi fim şi noi alături, în proiectul european", a scris premierul pe pagina sa de Facebook. Mai mult, în mesajul său, Pavel Filip susține că pe 23 iunie are loc un vot important atât pentru Marea Britanie cât şi pentru Uniunea Europeană.

PUBLIKA.MD aminteşte că Marea Britanie va organiza pe 23 iunie referendumul privind apartenenţa la Uniunea Europeană. Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord este membru UE, timp în care s-a remarcat ca fiind unul dintre statele puternice ale comunității.

În plus, și-a păstrat unele avantaje, precum posibilitatea de a refuza eliminarea controalelor la frontiere sau moneda unică europeană.

Cu toate acestea, britanicii nu au fost de acord cu mai multe aspecte economice sau cu modul în care au fost aplicate anumite decizii la nivel comunitar, mai ales în ceea ce privește migrația forței de muncă, iar euroscepticii au început să devină tot mai populari.

Pe acest fond, în ianuarie 2013, premierul David Cameron a tranformat posibilitatea organizării unui referendum care să decisă viitorul Marii Britanii în interiorul Uniunii într-o promisiune electorală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu