Pavel Filip, încrezător că Parlamentul European va aproba oferirea asistenței macro-financiare în valoare de 100 milioane de euro

Embed:

Prim-ministrul Pavel Filip este încrezător că Parlamentul European va aproba oferirea asistenței macro-financiare în valoare de 100 de milioane de euro. Premierul mai spune că prima tranșă ar putea ajunge până la sfârșitul acestui an. Pavel Filip constată că majoritatea piedicilor privind primirea finanțării europene sunt puse din interiorul țării.

"Dacă o să urmăriţi familia politică din Uniunea Europeană care face această declaraţie, o să înţelegeţi cine solicită acest lucru din interiorul Republicii Moldova. Guvernul Republicii Moldova se poate descurca şi fară  aceşti bani, dar banii sunt importanţi pentru oamenii noştri. Sunt sigur că şi cei de la Parlamentul European sunt oameni raţionali şi pot face diferenţa dintre apelurile politicii și activitatea instituţională", a spus premirul, Pavel Filip.

Analiștii din țara noastră sunt de părerea că Uniunea Europeană nu condiţionează politic acordarea finanţării de 100 de milioane de euro. Pentru a primi banii, ţara noastră a trebuit doar să demonstreze că poate asigura stabilitatea şi creşterea economică,   iar decizia Bruxelles-ului demonstrează că Guvernul şi-a îndeplinit angajamentele. Ambasadorii comunitari şi-au dat ieri acordul pentru oferirea asistenței macro-financiare. 60 de milioane vor fi acordate sub formă de împrumut, iar 40 de milioane - sub formă de grant. Banii vor fi acordați în trei tranșe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu