Pavel Filip: În premieră, şase şoferi prinşi băuţi la volan au fost OBLIGAŢI să treacă un program de reabilitare

Primele şase persoane obligate să treacă un program de reabilitare, după ce au fost prinse în stare de ebrietate la volan. Potrivit premierului Pavel Filip, pachetul anti-alcool, aprobat de Guvern anul trecut, dă rezultate. 

"Instruirea anti-alcool va dura 20 de ore și va costa 4.000 de lei, cheltuieli acoperite de șoferul prins în stare de ebrietate. Guvernul a declarat toleranță ZERO pentru conducătorii auto prinși băuți. Sperăm ca prin aceste măsuri vom spori securitatea pe drumurile țării", a menţionat Pavel Filip, într-o postare pe Facebook.

Menţionăm că pachetul anti-alcool prevede o serie de modificări legislative privind sancțiunile pentru conducerea automobilelor în stare de ebrietate.

Astfel, șoferii prinși băuți la volan rămân imediat fără permisul de conducere pentru o perioadă de la 6 luni - în cazul primei abateri și până la 3 ani – în cazul abaterii repetate. 

Pentru cei care sunt depistați în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, sancțiunile sunt mai dure, permisul acestora fiind anulat pentru 4 ani. 

De asemenea, pachetul antialcool exclude carența în legislație, care le dădea judecătorilor și procurorilor o marjă de interpretare. 

Pentru a perfecta un permis nou șoferii trebuie să susțină repetat examenul auto. De asemenea, după expirarea termenului pentru care permisul a fost ridicat provizoriu sau anulat, o condiție obligatorie pentru obținerea acestuia este frecventarea de către șoferi a Programului antialcool și antidrog. Cursul va fi ținut de angajați ai Inspectoratului Național de Probațiune și va urmări responsabilizarea persoanelor care au urcat beţi la volan prin instruiri în grup și lecții individuale. Programul de 20 de ore va costa 4.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu