Pavel Filip: În acești doi ani de guvernare am reușit să asigurăm o creștere economică cu 4%

În cadrul ședinței de astăzi, premierul Pavel Filip a vorbit despre succesul obținut în domeniul economiei, și anume despre creșterea economică cu 4%. În acest sens, premierul a felicitat membrii cabinetului de miniștri.

"Multe s-au schimbat în acești doi ani – s-au schimbat oameni, s-a făcut reforma Guvernului, s-au comasat ministere – dar cea mai importantă schimbare este schimbarea în bine a economiei și a societății. Cu acest Guvern, economia Moldovei a avansat cu circa 4% anual, iar societatea se bucură azi de stabilitate și de încredere mai mare în forțele proprii și în viitor. Putem genera astfel de rezultate și în continuare. Aș vrea de aceea ca fiecare dintre dumneavoastră să contribuie în cât mai mare măsură la dezvoltarea țării și la reușita acestui Guvern în 2018. Subliniez că este o onoare și un privilegiu pentru noi să slujim interesul public din poziția de membri ai Guvernului. Indiferent de durata mandatului, vreau ca fiecare dintre membrii Cabinetului să poată spune la final de mandat că a adus ceva în plus acestei țări.", a  spus prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

PUBLIKA.MD amintește că evoluțiile pozitive înregistrate în sectorul agricol, extinderea activității investitorilor străini în unele ramuri relativ noi ale industriei, cum este industria automotive, creșterea cererii interne și externe pentru produse industriale naționale, inclusiv datorată deschiderii piețelor externe, valorificării acordurilor de cooperare economică internațională au contribuit la creșterea producției industriale.

 Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu