Pavel Filip: Guvernul trebuie să fie partener al mediului de afaceri şi nu cineva cu pretenţii abuzive

Embed:

La Chişinău are loc Forumulul economic "Republica Moldova în noul context regional", organizat de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din ţara noastră, fondată de Vlad Plahotniuc

În cadrul forumului mai mulți oameni de afaceri vor identifica și vor discuta cele mai bune idei și soluții pentru dezvoltarea economică a țării noastre. 

La eveniment participă şi premierul Republicii Moldova, Pavel Filip. 

"Sunt de acord cu dvs că cetăţenii au cerinţe foarte clare faţă de noi, atât pe dimensiune guvernamentală cât şi pe cea politică. Guvernul poate reuşi realizarea planurilor sale, împreună cu dvs. Haideţi să dezvoltăm împreună Republica Moldova. Vrem să luăm măsuri care să favorizeze businessul să respecte cetăţeanul şi să permită Guvernului să facă investiţii sociale. Acest Guvern şi această majoritate sunt garantul dvs pentru următorii ani. Guvernul are un plan de ţară şi îl va implementa împreună cu dvs în următorii ani. Contează unde şi cum te stabilizezi. Suntem angajaţi în respectarea până la ultimul punct al agendei de reforme. Resursele externe pentru Republica Moldova sunt extrem de necesare. Rolul Guvernului este să asigure stabilitate pentru cei care vor să investească în această ţară. Republica Moldova este într-un proces de recâştigare a încrederii a forţelor proprii. Trei eforturi principale pe care trebuie să le facă ţara noastră: stabilizarea sistemului bancar, suportul legislativ pentru lupta anticorupţie, asigurarea unui mediu de afaceri corect şi transparent pentru business. Anul aceasta va fi anul când vor reconstrui economia şi administraţia. Guvernul va fi mai mic şi mai eficient. Administraţia trebuie să fie partener nu cineva cu pretenţii abuzive. Businesul trebuie să ştie când va fi supus controlului, iar aceste controale trebuie să fie transparente. Ministerul Economiei împreună cu Banca Mondială au identificat 69 de entităţi cu funcţie de control în Republica Moldova. Această reformă presupune reducerea acestora prin comasare, de la un număr de 69, vom ajunge la 14. Atât Guvernul cât şi dvs vom şti cu certitudine ce se petrece în piaţă. Cu ajutorul aceloraşi colegi, după o evaluare au fost identificare 416 tipuri de acte permisibile în Republica Moldova. Ne-am propus reducerea acestora cu 25%. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să reducem cu încă 100, astfel ca la finele actului să avem doar 200 de acte. Consiliul economic nu este doar o platformă de comunicare, vă invit să ţinem legătura pe această cale. Voi delega mediului de afaceri iniţiativa reformei de business. Vă asigur că vocea dvs nu va fi doar auzită, dar şi ascultată. Vrem să invităm oamenii de afaceri să investească în Republica Moldova. Fac un apel către parteneri europeni să sprijine Moldova în continuare", a spus premierul Pavel Filip. 

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc la Forumul economic al AOAM: Noi trebuie să mergem înainte pe calea europeană

CITEŞTE ŞI: Vladislav Zhukovskiy: Moldova a obţinut peste 3,5 miliarde de dolari doar din investiţii

CITEŞTE ŞI: Pirkka Tapiola: Pentru Republica Moldova, Acordul DCFTA este o uşă deschisă pe piaţa globală

CITEŞTE Şi: Calmîc: Vom elabora noi Coduri Fiscale şi Vamale care să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri

CITEŞTE ŞI: Igor Barat: Pentru Republica Moldova nu este altă alternativă decât integrarea europeană

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip: Guvernul trebuie să fie partener al mediului de afaceri şi nu cineva cu pretenţii abuzive

CITEŞTE ŞI: J. M. Barroso: Moldova are multe de făcut pentru a atinge scopurile progresului social şi economic

CITEŞTE ŞI: Cel mai mare retailer german, Kaufland, are PLANURI MARI pentru Moldova

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu