Pavel Filip: Guvernul îşi asumă răspunderea pentru indexarea pensiilor. Suntem oamenii faptelor şi vom munci mai departe

Embed:

Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru un şir de proiecte importante pentru cetăţenii ţării, care au şi fost aprobate. Pensionarii, persoanele cu nevoi speciale și alți beneficiari de alocații sociale cu venituri de până la 2.000 de lei vor primi un ajutor de 600 de lei, de Paște. Totodată, va fi schimbată formula de indexare a pensiilor. Declaraţiile au fost făcute de premierul Pavel Filip, în debutul de astăzi a şedinţei Guvernului.

"În primul rând, cum am promis, câte 600 de lei pentru pensionari şi cei cu alocaţii sociale de până la 2.000 de lei. Schimbăm formula de indexare a pensiilor, căci cea veche era una joasă, de 3%, după discuţiile cu colegii din ministere, am decis să o modificăm, ca să luăm media inflației pe ultimii 3 ani, ceea ce duce la indexarea pensiei cu 5,3 la sută, aproape dublu față de ce era prevăzut. În ciuda speculaţiilor, vreau să-i dezamăgesc pe cei care au obosit lumea, specialişti la vorbe, noi suntem oamenii faptelor, ori o formulă scurtă ar fi că: cei care vorbesc vor vorbi, cei care au muncit, vor munci mai departe", a menţionat Pavel Filip.

De asemenea, premierul a venit cu explicaţii privind speculaţiile de ce Guvernul nu îşi asumă răspunderea pentru toate proiectele declarate.

"Procedura de asumare este una la care se recurge cu excepţii. Ce ţine de indexarea pensiilor şi ajutorul de 600 de lei, aceste proiecte trebuie să intre în vigoare de la 1 aprilie. Nu avem timp ca ele să fie votate în Parlament. Nu ne-am propus să substituim Parlamentul. Va fi formată o majoritate parlamentară şi toate proiectele urmează să fie dezbătute. Mai avem un proiect important, ce ţine de gestionarea deşeurilor solide. Problema nu poate fi rezolvată doar de primari, de aceea modificăm legea, ca obligaţiile să fie pe seama inclusiv a Administraţiei Publice Centrale", a conchis Pavel Filip.

Menţionăm că președintele PDMVlad Plahotniuc, a anunţat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă că pensiile vor fi indexate cu 5,3 la sută, aproape dublu față de ce era prevăzut, pentru că se va lua în calcul media inflației pe ultimii 3 ani, nu doar pe anul precedent.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu