Pavel Filip: Guvernul are planul său de activitate. Nu vom răspunde declaraţiilor provocatoare

Guvernul Republicii Moldova are planul său de activitate, iar declaraţiile făcute de preşedintele Dodon nu sunt decât nişte declaraţii politice făcute intenţionat pentru a provoca reacţii. De această părere este premierul Pavel Filip care a îndemnat membrii Cabinetului de Miniştri să nu se lase atraşi "în acest joc al declaraţiilor politice". 

Mai mult decât atât, premierul a reamintit că ieri, Curtea Constituţională a explicat clar că " preşedintele nu poate bloca activitatea Guvernului"

"Curtea Constituţională, ieri, a mai clarificat o situaţie care ţine de relaţia dintre preşedinte şi Guvernul Republicii Moldova. Cred că este limpede pentru toţi că preşedintele nu poate bloca activitatea Guvernului şi este foarte important ca activitatea instituţională să nu aibă de suferit.

Am auzit mai multe declaraţii făcute de preşedintele Dodon şi cred că mulţi aşteaptă reacţii acide din partea mea, dar o să vă dezamăgesc. Fac un apel să nu ne lăsăm atraşi în acest joc al declaraţiilor politice. Aceste declaraţii nu au niciun efect practic şi nu rămân decât nişte declaraţii politice până la urmă.  Am impresia că aceste declaraţii se fac intenţionat pentru a ne provoca să venim cu reacţii. A veni cu reacţie înseamnă să ne consumăm energie pentru a veni cu lămuriri. Dincolo de toate, aceste declaraţii vin să agite atât societatea cât şi partenerii de dezvoltare. De fiecare dată sunt contactat de partenerii externi şi trebuie să venim cu explicaţii şi lămuriri.

Noi avem o agendă de reforme foarte ambiţioasă. Am fost într-o situaţie în 2016 să gestionăm o criză şi să stabilizăm situaţia. Spre sfârşit de an, am reuşit să pornim chiar şi reforma sistemului de pensii. De la începutul anului acesta deja am avut şedinţe şi în scurt timp vom aproba mai multe concepte ce ţin de reforma spitalicească, de reforma sistemului de acordare a gradului de dezabilitate. dar şi reforma ce ţine de serviciul de sănătate publică.

Pentru săptămâna aceasta îşi aşteaptă rândul şedinţa pentru a porni reforma cu privire la medicina primară. Dacă anul trecut la început de an am fost în situaţia să intervenim cu reforme pentru mediul de afaceri, anul acesta avem alte semnale pentru că pornim cu reformele ce ţin de domeniul social nemijlocit.

În cazul declaraţiilor politice vom interveni doar să lămurim nişte lucruri pentru partenerii noştri de dezvoltare şi pentru cetăţenii Republicii Moldova. Guvernul îşi are planul său de activitate. Pilonul de bază al activităţii guvernamentale este implementarea acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Îşi aşteaptă rândul reforme foarte importante", a declarat premierul Pavel Filip în cadrul şedinţei Guvernului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu