Pavel Filip explică de ce alegerile anticipate sunt un scenariu rău pentru Moldova şi ce denotă refuzul unor partide de a negocia

Partidul Democrat s-a pronunțat și se pronunță contra anticipatelor, un astfel de scenariu e rău pentru Moldova. Declarţia a fost făcută de președintele fracțiunii PDM în Parlament, Pavel Filip, în cadrul unui interviu pentru Tribuna

"Alegerile anticipate sunt posibile, dar nu sunt de dorit. Și categoric nu PDM va provoca alegeri anticipate. PDM s-a pronunțat și se pronunță contra anticipatelor, fiindcă așa un scenariu e rău pentru Moldova. E rău pentru economie, e rău pentru proiectele sociale, e rău pentru stabilitatea generală a țării. Anticipatele nu ar face decât să întârzie adoptarea de măsuri sociale cerute și așteptate la nivelul societății, ar descuraja mediul de afaceri și investițiile, ar crea incertitudine în toate domeniile", a precizat președintele fracțiunii PDM în Parlament.

Totodată, Pavel Filip a declarat că PDM este pregătit pentru orice variantă, iar în caz de anticipate Partidul Democrat va câștiga mai multe mandate de deputat.

"Le vom spune foarte clar oamenilor: fiți alături de cei care vor să facă ceva pentru țară, nu alături de cei care vor doar haos și instabilitate. Mai mult, dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleși 61 de deputați, nu 101", a punctat Pavel Filip.

Partidele sunt chemate să rezolve problemele țării, nu să creeze alte probleme, iar oamenii penalizează așa comportamente distructive, a mai spus președintele fracțiunii PDM în Parlament.

"Refuzul de a negocia și a forma o coaliție arată frica de asumare a responsabilităților și neîncrederea în propriile capacități de a guverna. Dar mai înseamnă ceva: înseamnă și înșelarea așteptărilor oamenilor. Oamenii și-au făcut datoria și au votat, iar acum e timpul ca și partidele să-și facă datoria. Eu sper în continuare că vor exista forțe politice mature și responsabile, care își vor asuma construirea unei coaliții și sarcina guvernării", a conchis Pavel Filip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu