Pavel Filip: Eu nu am nicio aspirație la funcţia de primar al Capitalei. Tot ce face Guvernul, este pentru cetăţeni

Embed:

Premierul Pavel Filip nu aspiră la funcţia de primar al Capitalei, iar tot ce a făcut Guvernul pentru municipiul Chişinău în ultima perioadă este pentru cetăţenii ţării. Aşa i-a răspuns şeful cabinetului de miniştri unui jurnalist care a spus că în societate se creează impresia că Filip pregăteşte terenul pentru a veni în funcţia de edil. La rândul său, preşedintele Parlamenului, Andrian Candu, nu a ezitat să facă o glumă şi a propus ca primăria să treacă în subordinea Guvernului.

"Sunt probleme cu care se confruntă toţi cetăţenii Republicii Moldova. Eu nu am nicio aspiraţie asupra acestei funcţii de primar al municipiului Chişinău. Mulţi vin cu interpretări, dare eu vă spun foarte sincer că încerc să fac abstracţie de toate declaraţiile care sunt în spaţiul public şi nu ţin nemijlocit de activitatea Guvernului", a spus prim-ministrul Pavel Filip.

"Dacă tot e vorba de o criză în care vă implicaţi, nu e vorba ca prim-ministrul să devină primar, dar poate într-adevăr, municipiul Chişinău ar trebui să fie măcar pentru o perioadă până trece criza. În administrarea Guvernului. FILIP: Aţi oferit o temă de discuţie. CANDU: Cu siguranţă acum au să pornească speculaţiile. A fost cu titlu de glumă",a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

În primăvara acestui an, Pavel Filip a implicat instituţiile subordonate Guvernului la evacuarea crengilor şi defrişarea arborilor afectaţi din Capitală în urma intemperiilor de la sfârşitul lunii aprilie. La începutul verii, premierul a ajutat la soluţionarea problemei privind evacuarea deşeurilor din Chişinău.

Asta după ce timp de câteva zile, Capitala s-a sufocat de gunoaie din cauza protestelor locuitorilor din comuna Bubuieci. În atenţia prim-ministrului au intrat şi tarabele din parcurile din centrul Capitalei, pe care primăria a început deja să le evacueze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu