Pavel Filip efectuează o vizită de lucru la Washington. Premierul se va întâlni cu secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo

Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada în perioada 24-26 iunie.

La Washington, premierul va avea o întrevedere cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, cu care va discuta principalele direcții de cooperare moldo-americană și prioritățile în consolidarea dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA.

Programul vizitei mai include o serie de întrevederi cu oficiali din Congresul SUA, inclusiv cu membrii Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova, ai Senatului american, ai Camerei Reprezentanților, precum și evenimente în cadrul principalelor centre analitice din capitala americană.

PUBLIKA.MD aminteşte că Moldova are un nou ambasador în Statele Unite. Săptămâna trecută, Cristina Balan și-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui american, Donald Trump, în cadrul unei ceremonii oficiale la Casa Albă.  Ea a fost vicepreşedinte al Partidului Democrat şi s-a ocupat de elaborarea politicilor externe şi de relaţiile internaţionale ale partidului. 

La începutul acestei luni, președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a efectuat o vizită în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu mai mulți congresmani, printre care Ted Poe și Pete Olson, membru al Comitetului pentru Energie și Comerț și președintele Grupului Parlamentar SUA-Moldova.

Liderul PDM a primit asigurări din partea oficialilor americani că țara noastră rămâne în atenția Statelor Unite. Discuțiile au atins și problema securității energetice, dar și războiul împotriva propagandei ruse. 

La începutul acestei luni, ambasadorul Statelor Unite în Moldova, James Petit, a declarat că după alegerile parlamentare din toamnă este inevitabilă formarea unei coaliții proeuropene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu