Pavel Filip: Drumul care face legătura dintre Tvardiţa din raionul Taraclia şi Ceadîr-Lunga va fi renovat

Embed:
Drumul care face legătura dintre oraşul Tvardiţa din raionul Taraclia şi Ceadîr-Lunga va fi renovat în curând. Ministerul Economiei şi Infrastructurii a făcut deja un studiu de fezabilitate şi îndată ce va fi gata proiectul, vor fi identificate şi sursele de finanţare. Declaraţiile au făcute de Pavel Filip în cadrul vizitei pe care prim-ministrul şi colegii săi de partid au făcut-o în sudul ţării, în cadrul caravanei electorale a PDM.

"Cheltuielile sunt destul de mari, cel puţin colegii de la Ministerul Economiei şi Infrastructurii spun că depăşesc 260 - 270 de milioane de lei. De aceea şi proiectul desigur că va fi unul serios", a menţionat Pavel Filip.

În oraşul Tvardiţa, membrii PDM s-au întâlnit cu 400 de oameni. Prim-vicepreşedintele PDM, Pavel Filip, şi candidatul pe circumscripţia uninominală cu numărul 44 din Taraclia, Fiodor Covalji, au stat de vorbă cu 5 agricultori care s-au asociat pentru a construi un depozit frigorific. Investiţiile sunt de 25 de milioane de lei, iar producătorii agricoli au aplicat şi pentru un grant. Lucrările vor fi gata până în luna august, când începe culesul viei.

"Aici construim un depozit frigorific care are o capacitate de 2.000 de tone pentru struguri, prune, mere. Am aplicat la programul MACP, ne-am pregătit mult, ne-am adunat toţi agricultorii. Vom primi un grant în valoare de 350 de mii de dolari", a specificat Ivan Paslari, agricultor.

"Planificăm să exportăm recolta în Uniunea Europeană şi cea Vamală. Până acum, vindeam recolta chiar de pe câmp. Dacă vom avea acest frigider, vom putea comercializa marfa la preţuri duble", a concretizat Vitalie Cociu, agricultor.

Democraţii au ajuns şi la Universitatea de Stat "Grigore Ţamblac" din oraşul Taraclia. Studenţii i-au mulţumit lui Pavel Filip pentru susţinerea oferită universităţii.

Candidatul PDM pentru raionul Taraclia, Fiodor Covalji, a promis că, atunci când va ajunge în Parlament, va continua să susţină comunitatea de bulgari, dar şi Universitatea de la Taraclia.

"Acum, raionul Taraclia este prezentat drept o comunitate de bulgari. Aş vrea ca să se acorde atenţia la acest raion, la cultură şi să nu se uite de alte comunităţi, cum ar fi ucrainenii, găgăuzii, ruşii şi desigur, moldovenii. Şi pe lângă asta, vrem să cunoaştem limba de stat mai bine, deoarece copiii noştri, anume de aici, din raionul Taraclia, şi adulţii, din păcate, nu cunosc limba de stat şi suntem rău reprezentaţi în centrul ţării", a punctat Fiodor Covalji.

Totodată, Pavel Filip a primit titlul de cetăţean de onoare.

În circumscripţia 44 din Taraclia concurează cinci candidaţi: concurentul democrat Fiodor Covalji, socialistul Chiril Tatarlî, Veaceslav lupov de la Partidul lui "Şor" şi cu doi candidaţi independenţi. Candidatul PDM, Fiodor Covalji, figurează în buletinul de vot pe prima poziţie.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu