Pavel Filip, despre starea drumului din Anenii Noi: Să luăm toate măsurile. Oamenii trebuie să cunoască în ce termen încep lucrările de reparație

Astăzi în cadrul şedinţei Guvernului, premierul Pavel Filip a vorbit despre calitatea unei porțiuni de drum din Anenii Noi, care este distrusă, dar nu se întreprind lucrări de reparație.

Astfel, prim-ministrul a cerut explicații cu privire la lucrările de reparație, care nu s-au finisat.

"Locuitorii câtorva sate din Anenii Noi, care sunt mobilizați și la proteste deja, sunt nemulțumiți de calitatea drumurilor de acolo și au dreptate, pentru că și eu am vizitat aceste localități și am văzut această porțiune de drum, pe care trec o mie de camioane pe zi de la o carieră de nisip care se află în preajmă.

Desigur că acest drum este distrus, dar au de suferit 3 localități din cauza acestei porțiuni. Eu vreau să primesc explicații, de ce atâta timp, pentru că eu am dat indicații exprese după acea vizită. De ce până acum nu s-au făcut niciun fel de lucrări?

Avem toate instrumentele la îndemână, pentru că nu era rost doar să reparăm drumul și în continuare să admitem să treacă camioane supra încărcate, care distrug în continuare acest drum.

Domnul Ministru Gaburici, vreau să vă documentați cu aceataă problemă și să avem un răspuns concret, când și din ce resurse va fi reparată această porțiune. Să luăm toate măsurile, să se respecte toată încărcătura acestor camioane. Oamenii trebuie să cunoască în ce termen încep lucrările de reparație", a spus premierul Pavel Filip.

Ieri, la răscrucea dintre satele Puhaceni și Delacau a avut loc un miting pașnic. S-a adunat un Grup de oameni reprezentând majoritatea localnicilor din satele Delacau, Puhaceni, Speia, Șerpeni, toți indignați de starea dezastruoasa a drumului.

La miting sa luat decizia de a se organiza o noua întîlnire și protest pașnic, joi în data de 12 Iulie 2018.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu